Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του παιχνιδιού

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος – Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του παιχνιδιού

Το παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» είναι ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων με φανατικούς τηλεθεατές που έχει προβληθεί σε 160 χώρες. Το τηλεπαιχνίδι προβλήθηκε και στην χώρα μας και χαρακτηριστικό του είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις σε καθηλώνει από την αγωνία.

Το τηλεπαιχνίδι έγινε μέχρι και ταινία. Η εξαιρετική Ινδοβρετανική ταινία του 2008, «slumdog millionaire», που παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού αμόρφωτου Ινδού από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης, ο οποίος εμφανίζεται στην ινδική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» και ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού, εγείροντας τις υποψίες του τηλεοπτικού οικοδεσπότη και της αστυνομίας.

Αυτά στην ταινία, γιατί στην πραγματικότητα, 10 χρόνια πριν την ταινία, το 1998, έγινε η μεγαλύτερη απάτη στο παιχνίδι με έναν άνδρα που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έφτασε να κερδίσει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου λιρών. Ένα βήξιμο όμως που ακουγόταν δήθεν τυχαία μετά από κάθε ερώτηση, έβαλε σε υποψίες την παραγωγή.

Τι είχε συμβεί

Ο ταγματάρχης Τσαρλς Ίνγκραμ κάθισε στην καρέκλα του διαγωνιζόμενου και απέναντι του ο παρουσιαστής Κρις Τάραντ άρχισε να του κάνει τις ερωτήσεις. Κανείς δεν πίστευε ότι ο Ίνγκραμ θα έφτανε μακριά αφού ήδη στις πρώτες επτά ερωτήσεις είχε σπαταλήσει τις 2 από τις 3 βοήθειες που είχε.

Με το ζόρι είχε αγγίξει το ποσόν των 4.000 λιρών. Τα γυρίσματα του επεισοδίου διέκοψαν αφού είχε περάσει η ώρα και θα συνεχιζόταν την επόμενη μέρα. Την άλλη μέρα λοιπόν ο Ίνγκραμ κάθισε με αυτοπεποίθηση στην καρέκλα και άρχισε να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις.

Μάλιστα μετά από κάθε ερώτηση του παρουσιαστή ο Ίνγκραμ ξαναδιάβαζε τις 4 επιλογές των απαντήσεων του και μετά έλεγε τη σωστή. Τελικά έφτασε να κερδίσει το «τέρας» και στην 15η ερώτηση και πήρε το χρηματικό πόσο.

Η απάτη

Η παραγωγή πριν του δώσει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου λιρών, θέλησε να ξαναδεί το βίντεο. Τότε κάποιος παρατήρησε πως ο Ίνγκραμ ξαναδιαβάζει φωναχτά τις απαντήσεις και από το στούντιο σε κάθε σωστή απάντηση ακούγεται ένα βήξιμο. Το βίντεο το έπαιξαν και το ξαναέπαιξαν, το είδαν και το ξαναείδαν μέχρι που σιγουρεύτηκαν ότι ο Ίνγκραμ είχε στήσει ένα απίστευτο κόλπο.

Καθώς διάβαζε τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις, όταν άκουγε το βήξιμο από τον συνένοχο του στο κοινό, τότε επέλεγε και εκείνη την απάντηση που τελικά ήταν και η σωστή. Ψάχνοντας στα πλάνα στο κοινό, διαπίστωσαν ότι μετά από κάθε σωστή απάντηση ο Τέγκουεν Γουίτοκ, καθηγητής πανεπιστημίου ήταν εκείνος που έβηχε.

Τελικά ο Ίνγκραμ όχι μόνο δεν πήρε το εκατομμύριο, αλλά η παραγωγή του παιχνιδιού τον μήνυσε μαζί με τον καθηγητή και στη δίκη που έγινε τον Απρίλιο του 2003 καταδικάστηκε για απάτη σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή ενώ του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 115.000 λίρες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024