Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Κάρμελ» - Πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας - Στα λευκά αρκετά χωριά

Κακοκαιρία «Κάρμελ» – Πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας – Στα λευκά αρκετά χωριά

Το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο στην Αγία Σοφία στο Λιμνιώνα του δήμου Διρφυων Μεσσαπίων

Η επιδείνωση του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας έχει φέρει πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας ντύνοντας στα λευκά αρκετά χωριά του Νομού. Από το πρωί της Κυριακής, χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές, της Στενής, Σέτας, Αγίας Σοφίας αλλά και δεκάδες χωριά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην υδροδότηση, τα οποία δημιούργησε όπως φαίνεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» σε χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Λόγω προβλημάτων της ΔΕΗ στις γεωτρήσεις Μακρυμάλλη, Λούτσας και Αμφιθέας, υπάρχουν ενδεχόμενα προβλήματα στην υδροδότηση. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα στην Αγία Σοφία στο Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύνων Μεσσαπίων όπου η χιονόστρωση έχει δημιουργήσει ένα αλπικό τοπίο. Όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του evima.gr, νωρίτερα σήμερα, η χιονόπτωση στην Αγία Σοφία ήταν πυκνή με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί τα πάντα από το χιόνι.

Στην Εύβοια σήμερα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Η Στενή φόρεσε τα «λευκά»

Το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Στενή με το καταφύγιο να βρίσκεται αποκλεισμένο εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Τα χιόνια έχουν συνθέσει ένα μαγικό αλπικό τοπίο ντύνοντας στα λευκά το χωρίο της Στενής. Ωστόσο, στην κορυφή της Δίρφυς το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και το ένα μέτρο ύψος, με την περιοχή να είναι δύσβατη.

Η κακοκαιρία υποχωρεί, σιγά σιγά, και οι συνθήκες τις επόμενες μέρες θα επιτρέψουν στον κόσμο να ανέβει στην Δίρφυς για να απολαύσει το χιόνι και το απίστευτο φυσικό τοπίο.

Δείτε τις μαγικές εικόνες:

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024