Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης - Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης

Σκυλακάκης – Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης

«Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης θα δώσουν πίσω ένα μέρος της ανάπτυξης, εφόσον επενδυθούν σωστά»

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης προφανώς και θα δώσουν πίσω ένα μέρος της ανάπτυξης, εφόσον επενδυθούν σωστά, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι «μην ξεχνάτε ότι το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα πρόγραμμα αυστηρά επενδυτικό».
Σημειώνει επίσης ότι «το Ταμείο έχει ένα κομμάτι που αφορά σε δημόσια έργα και ένα άλλο κομμάτι για κοινωνικές υποδομές. Είναι προφανές, ότι τα δημόσια έργα αφορούν πλήθος κόσμου».

Αναφερόμενος στην επόμενη χρονιά ο Θ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως η ακρίβεια και η πανδημία, και σημαντικά ποσά στο αποθεματικό του επόμενου προϋπολογισμού, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και μέτρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε και θα εξειδικευτούν στη διάρκεια του επόμενου έτους».

Η πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου, ο Θ. Σκυλακάκης σημείωσε:

«Το Ταμείο έχει ένα κομμάτι που αφορά σε δημόσια έργα και ένα άλλο κομμάτι για κοινωνικές υποδομές. Είναι προφανές, ότι τα δημόσια έργα αφορούν πλήθος κόσμου. Για παράδειγμα ένας δρόμος όποιον μπαίνει σε αυτόν, ένα έργο ύδρευσης όσους πίνουν νερό στην περιοχή, ένα έργο αναδάσωσης, μία κοινωνική υποδομή, ένα σύγχρονο νοσοκομείο, μία ψηφιακή τάξη, αφορά τους πάντες. Όλοι έχουμε είτε παιδιά είτε εγγόνια είτε ανάγκη για δημόσιες υποδομές υγείας. Υπάρχουν μεγάλα προγράμματα πρόληψης υγείας, προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, που απευθύνονται σ’ εκείνους που έχουν τη διάθεση να τα αξιοποιήσουν, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων νοικοκυριών, που αφορούν, κατεξοχήν, τα προγράμματα υγείας και έγκυρης διάγνωσης ασθενειών, καθώς και το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας, στο πλαίσιο του «Εξοικονομώ», ύψους 100 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχουν ενισχύσεις, των ιδιωτικών επενδύσεων, ειδικά, για μικρομεσαίους. Περίπου 1,5 δισ. ευρώ πηγαίνει, σχεδόν αποκλειστικά, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν διάθεση να επενδύσουν. Όλοι όσοι θέλουν, πραγματικά, να επενδύσουν μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία. Τέλος, υπάρχει το μεγάλο πρόγραμμα των δανείων, που αφορά όλες τις επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, μέσα στην επόμενη τριετία, τραπεζικό προφίλ».

Όσον αφορά στην ιεράρχηση των τομέων που θα έχει παρέμβαση το «Ελλάδα 2.0», ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση, υγεία και παιδεία, ιδιωτικές επενδύσεις, κάλυψη του επενδυτικού κενού, με έμφαση πάλι στις ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις, στην εξωστρέφεια, καθώς επίσης στις συνεργασίες και στις συνενώσεις.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024