Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομικρον - Διαδίδεται ταχύτατα - Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αντοχή της στα εμβόλια - Τι αναφέρει ο ΠΟΥ

Ομικρον – Διαδίδεται ταχύτατα – Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αντοχή της στα εμβόλια – Τι αναφέρει ο ΠΟΥ

Μεγάλη διασπορά εμφανίζει η μετάλλαξη Όμικρον, που ήδη έχει εντοπιστεί σε 89 χώρες, κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 1,5-3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Τα συστήματα υγείας θα πιεστούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς η παραλλαγή Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα. Αυτή είναι η προειδοποίηση του ΠΟΥ στα κράτη, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνει πως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την αντοχή της παραλλαγής στα εμβόλια.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός η παραλλαγή Όμικρον ήδη έχει εντοπιστεί σε 89 χώρες, κι ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 1,5-3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον εξαπλώνεται τάχιστα σε χώρες με υψηλά επίπεδα πληθυσμιακής ανοσίας. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να αποφεύγει την ανοσία, ή στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε συνδυασμό των δύο στοιχείων.

Περιορισμένα στοιχεία για τη σοβαρότητα της Όμικρον και την αντοχή στα εμβόλια

«Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της Όμικρον» τονίζει ο ΠΟΥ. «Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά της και πώς επηρεάζεται από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία».

Παράλληλα, υπάρχουν ακόμη περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να έχουν αξιολογηθεί από ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή την αντοχή του εμβολίου μέχρι σήμερα.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι με τα κρούσματα να αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα, τα νοσοκομεία θα δεχθούν και πάλι μεγάλη πίεση σε κάποιες περιοχές. Ήδη οι νοσηλείες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πιθανό ότι πολλά υγειονομικά συστήματα σε πολλές χώρες θα δεχθούν γρήγορα μεγάλη πίεση.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024