Για τις υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας και τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορούν να αναζητήσουν τα θύματα μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Την ερμηνεία του νόμου που αφορά την εκδικητική πορνογραφία ανέλυσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ειδικότερα, για τις υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας και τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορούν να αναζητήσουν τα θύματα μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή: «Τι λες τώρα!» ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Τι ισχύει για τον πρώην… Αρβύλα

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι μια υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο για να σταθεί ως κακούργημα στο δικαστήριο θα πρέπει να υπάρχει εκβιασμός του θύματος ή οικονομικό όφελος για τον δράστη.

«Αν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος, δεν υπάρχει εκβίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, σημειώνοντας ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να ελέγξει όλα τα χρήματα που μπαίνουν σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Δυστυχώς…»

«Όταν ήμουν στη Δίωξη, είχε αποδειχθεί κερδοσκοπία από δράστες, καθώς είχαν βρεθεί χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς» πρόσθεσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Δυστυχώς στο δικαστήριο που θα γίνει το Φεβρουάριο, θα ισχύει ο νόμος που υπήρχε όταν έγινε το αδίκημα, δηλαδή θα δικαστεί για πλημμέλημα, αν δεν έχει βγάλει χρήματα από αυτή τη δράση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr