newspaper
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

«Γειά σου πρόεδρε, είμαι από την Πολιτική Γραμματεία» - Απάντηση: «Αυτό είναι του κόμματος;»

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ - Στρατιωτικός νόμος από Χατζηδάκη, χρωστάει άδειες από το 2020

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ – Στρατιωτικός νόμος από Χατζηδάκη, χρωστάει άδειες από το 2020

Πιέσεις και απειλές από την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας καταγγέλλει η ΠΟΣΕ - ΕΦΚΑ «στα πλαίσια μίας απάνθρωπης εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία δεν σέβεται πλέον, ούτε ακόμα κι αυτό το «ιερό δικαίωμα» στην άδεια».

Σφοδρή είναι η αντίδραση των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για την απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ την περίοδο των γιορτών (20 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου) προκειμένου εκτός των άλλων να προχωρήσει η ταχεία έκδοση των συντάξεων ως το τέλος του έτους.

Αυταρχικές επιλογές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κάνει λόγο για «αυταρχικές επιλογές» σε βάρος των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, σχολιάζοντας την επιβολή καθολική απαγόρευσης και ανάκλησης των αδειών των υπαλλήλων κατά την εορταστική περίοδο. Μάλιστα η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ αναφερόμενη στο σκεπτικό του υπουργού Εργασίας κάνει λόγο για δήθεν ταχεία έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του φορέα.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία, «δυστυχώς, διαφεύγει του Κυρίου Υπουργού, ότι η πλειονότητα των εργαζομένων του φορέα μας, δεν ζητά να λάβει τις ημέρες κανονικής αδείας που δικαιούνται για το 2021, αλλά αυτές που θα έπρεπε να είχαν λάβει από το 2020 (sic). Τις οποίες και δεν έλαβαν, λόγω των πιέσεων και των απειλών που δέχονταν και συνεχίζουν να δέχονται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία, στα πλαίσια μίας απάνθρωπης εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία δεν σέβεται πλέον, ούτε ακόμα κι αυτό το «ιερό δικαίωμα» στην άδεια.

»Η επίκληση του Κυρίου Υπουργού, ότι με την αναστολή των αδειών θα υπάρξει ταχεία έκδοση των συντάξεων κατά την εορταστική περίοδο, είναι τουλάχιστον υποκριτική, διότι προσπαθεί να περάσει το «μήνυμα» προς την δοκιμαζόμενη κοινωνία, ότι για τα τεράστια προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον ΕΦΚΑ, τελικά υπαίτιοι είναι οι εργαζόμενοί του που ζητάνε να λάβουν την νόμιμη άδειά τους, και όχι οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που από ιδρύσεώς του τον έχουν απαξιώσει παντελώς και τον έχουν φέρει σ’ αυτή την χαοτική κατάσταση, με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και την πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής.

Διαβάστε επίσης: Να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών ζητά ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις Ιανουαρίου – Από Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η πίστωση στους λογαριασμούς

Τιμωρητική επιβολή στρατιωτικού νόμου

»Όσον αφορά δε την επιδίωξη του, για την «ομαλή λειτουργία» των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ κατά την εορταστική περίοδο, θα πρέπει να του γνωρίσουμε, ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας καθορίζει ξεκάθαρα την απαιτούμενη ποσόστωση που θα πρέπει να τηρείται για την χορήγηση αδειών σε τέτοιες περιόδους, ώστε να διασφαλίζεται ακριβώς η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Οπότε δεν γίνεται κατανοητή, αυτή η τιμωρητική επιβολή «στρατιωτικού νόμου», με την καθολική απαγόρευση των αδειών στους 7.500 υπαλλήλους του φορέα μας, ανατρέποντας βιαίως τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

»Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ο κ. Χατζηδάκης, μετά το ρόλο του Superman τώρα θέλει να παίξει κι αυτόν του Συνταγματάρχη !!!

»Παρότι όλα αυτά τα πράματα στερούνται σοβαρότητας, θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι αυτό που ο κ. Χατζηδάκης ζητάει να κάνει ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ πετώντας του το μπαλάκι της ευθύνης, είναι προδήλως παράνομο, καθώς καταστρατηγούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα επί του συνόλου των υπαλλήλων του φορέα μας, τα οποία κανονικά, ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ, όφειλε να προασπίζει ως αρμόδιος Υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης – «Πόσο λογικό θα ήταν ο υπουργός να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;»

»Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, επειδή τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν παζαρεύονται και θα τα προασπίσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει, ζητάμε από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ να συναισθανθεί αυτό το βάρος της ευθύνης που φέρει εκ της θέσεώς του, και να μην προβεί στην έκδοση της παράνομης αποφάσεως που του ζητήθηκε, αλλά -αντιθέτως- να εφαρμόσει χωρίς παρέκκλιση, τα όσα εκ του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ορίζονται, ως προς την απρόσκοπτη χορήγηση των κανονικών αδειών στο προσωπικό του φορέα μας».

Only in

Τα βάζει με την ΕΛ.ΑΣ. ο Καμμένος γιατί του πήραν τη φρουρά

Ο Πάνος Καμμένος είδε τη φρουρά του να μειώνεται και τηλεφώνησε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να πιέσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023