Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Τα νεότερα για την «Κάρμελ» - Χιόνια στην Αττική και παγετός στα ηπειρωτικά

Καιρός – Τα νεότερα για την «Κάρμελ» – Χιόνια στην Αττική και παγετός στα ηπειρωτικά

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από τις βραδινές ώρες σήμερα και από τα βορειοανατολικά

Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής φέρνει η κακοκαιρία Κάρμελ, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήδη έχει  εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο η «Κάρμελ» θα συνοδεύεται από μεγάλα ύψη βροχής, παρατεταμένες και ταυτόχρονα έντονες καταιγίδες, σφοδρούς άνεμους και σημαντικό ύψος κύματος.

Αύριο, εξάλλου, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, της τάξεως των 7 με 8 βαθμών Κελσίου λόγω εισβολής ψυχρών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη.

Επιδείνωση από το βράδυ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από τις βραδινές ώρες σήμερα και από τα βορειοανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας τοπικά να έχει μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι γενικά μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημαντικά και εκτεταμένα προβλήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην Κυριακή τα 3/4 της χώρας μας θα απολαύσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ήλιος όμως με δόντια μιας και το κρύο θα είναι τσουχτερό στο σύνολο της χώρας μας.

Πού θα είναι επικίνδυνες οι βροχοπτώσεις

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο μετεωρολόγος, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των βροχοπτώσεων με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες από το βράδυ σήμερα και μέχρι και το βράδυ της Κυριακής όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το νέο κύμα στο μεγαλύτερο ποσοστό του. Σημειώστε ότι αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.
Τις πιο αξιόλογες – επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες τις αναμένουμε προς τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια στην Αττική

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο και μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Προσοχή στην εθνική οδό που συνδέει την Αθήνα με τη Λαμία, την εθνική Κορίνθου – Τρίπολης αλλά και το μεγαλύτερο εθνικό – επαρχιακό οδικό δίκτυο που αναπτύσσεται στην Εύβοια.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν και τα βουνά της Κρήτης, αλλά και οι  ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη.
Δεν αποκλείεται, πάντως να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου.
Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Προσοχή στον παγετό και στους θυελλώδεις βοριάδες

Οι άνεμοι, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θα φτάνουν και τα επίπεδα θυέλλης στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τα βόρεια προς τα νότια.

Η έλευση των πολικών αερίων μαζών θα οδηγήσει την θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση. Έτσι εκεί όπου θα ξαστερώσει ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν προκαλώντας ισχυρό παγετό.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, απαιτείται μεγάλη προσοχή κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» όπως ονομάστηκε τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

  • Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
  • Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.
  • Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024