Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Η «Κάρμελ» έρχεται... με άγριες διαθέσεις - Καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

Καιρός – Η «Κάρμελ» έρχεται… με άγριες διαθέσεις – Καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με αυτό, η «Κάρμελ» θα συνοδεύεται από μεγάλα ύψη βροχής, παρατεταμένες και ταυτόχρονα έντονες καταιγίδες, σφοδρούς άνεμους και σημαντικό ύψος κύματος

Ένα δύσκολο σαββατοκύριακο προβλέπεται για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την επερχόμενη κακοκαιρία «Κάρμελ» να πλησιάζει απειλητικά και… έτοιμη να δείξει τα δόντια της.

Μάλιστα, σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με αυτό, η «Κάρμελ» θα συνοδεύεται από μεγάλα ύψη βροχής, παρατεταμένες και ταυτόχρονα έντονες καταιγίδες, σφοδρούς άνεμους και σημαντικό ύψος κύματος.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε η ΕΜΥ επί του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης, το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται το πρωί του Σαββάτου, με κέντρο της περιοχή της Ρόδου, κινείται νοτιοανατολικά προς την περιοχή της Κύπρου και βαθαίνει ως αποτέλεσμα της δυναμικής αστάθειας που επικρατεί στην μέση ατμόσφαιρα.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» όπως ονομάστηκε τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

  • Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
  • Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.
  • Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός το Σάββατο

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τη νύχτα στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα χιονίσει και στα ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση στο βόρειο Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024