Αυστραλία – Τραγικό δυστύχημα με θύματα παιδιά σε σχολική γιορτή
Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Τέσσερα απ' αυτά, ηλικίας περίπου 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένα πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο
Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα τραυματίσθηκαν σοβαρά σήμερα στην Αυστραλία, όταν το φουσκωτό κάστρο, μέσα στο οποίο έπαιζαν, παρασύρθηκε από ριπή ανέμου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια γιορτής για το τέλος του τριμήνου σε Δημοτικό σχολείο του Ντέβονπορτ, στο νησί της Τασμανίας (νότια Αυστραλία).

Φωτό από 9news.com.au
Τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Τέσσερα απ’ αυτά, ηλικίας περίπου 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένα πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τασμανίας, η οποία άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν αστυνομικούς να έχουν καταρρεύσει και να περιγράφουν «πολύ δύσκολες και οδυνηρές σκηνές».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα.
«Μικρά παιδιά διασκέδαζαν στο ύπαιθρο με τις οικογένειές τους και αυτό μετατράπηκε σ’ αυτή τη φρικτή τραγωδία, αυτή την περίοδο της χρονιάς, σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια για σήμερα καθώς ξεκινάει το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Τασμανίας.
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442