Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Σοκάρει ο νέος υπουργός Υγείας - Υπάρχει «σημαντική έλλειψη» εμβολίων

Γερμανία – Σοκάρει ο νέος υπουργός Υγείας – Υπάρχει «σημαντική έλλειψη» εμβολίων

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη» τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ, σοκάροντας τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων.

Για «σημαντική έλλειψη» εμβολίων κατά της COVID-19 έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, αποκαλύπτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραγγείλει λιγότερες δόσεις εμβολίων από όσες είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η εμβολιαστική εκστρατεία.

«Εξαιρετικά δύσκολη»

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πάντα επαινούσα τον προκάτοχό μου. Oμως έχουμε σοβαρή έλλειψη εμβολίων για το επόμενο έτος. Αυτό έδειξε η απογραφή μας», φέρεται –σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel – να δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στους υπουργούς Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων με τους οποίους είχε χθες Τρίτη το βράδυ πολύωρη διαβούλευση.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αγοράστηκαν πολύ λίγα εμβόλια για το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα οι ποσότητες να μην επαρκούν για την εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων.

«Υπάρχει έλλειψη (δόσεων) του εμβολίου στον σημαντικό μήνα της εκστρατείας εμβολιασμού, ενώ για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Τις τελευταίες εβδομάδες του τρέχοντος έτους υπήρχαν μόνο 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα προστεθούν άλλες τόσες», εξήγησε ο νέος υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε ότι με αυτά τα δεδομένα, ο αριθμός των εμβολιαστικών δόσεων θα μειωθεί στο ένα έκτο σε σχέση με πριν, ενώ τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα υπάρχουν συνολικά 3,6 εκατομμύρια εμβόλια για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Ο κ. Λάουτερμπαχ σημείωσε ωστόσο ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna θα μπορούσε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να παραδίδει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια εμβόλια την εβδομάδα και υποσχέθηκε να επικοινωνήσει προσωπικά με τις δύο εταιρίες που παράγουν εμβόλια mRNA, καθώς και με άλλες χώρες, εάν κριθεί απαραίτητο.

«Σοκαρίστηκαν»

Κατά τις πληροφορίες του Spiegel, οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων «σοκαρίστηκαν» από τα στοιχεία που τους παρουσίασε ο κ. Λάουτερμπαχ, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και εξαιτίας της νέας παραλλαγής Ομικρον.

Το υπουργείο Υγείας, υπό τη νέα ηγεσία του, ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα γινόταν λεπτομερής απογραφή των εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα, καθώς και των συμβάσεων που έχουν συναφθεί για παραδόσεις δόσεων εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024