Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκείνη σταμάτησε τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου το 2019 - Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκείνη σταμάτησε τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου το 2019 – Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο, απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε πρώτος ο πρωθυπουργός

Για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το «μπλοκάρισμα» του έργου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ευνοήσει «δικό του» επιχειρηματία, σχολίασε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για την Πατρών – Πύργου, ένα έργο που ο ίδιος σταμάτησε το 2019 με στόχο να το δώσει σε συγκεκριμένο ανάδοχο, βρίθουν ψεμάτων και… σπατάλης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».
Και προσέθεσε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε να δώσει το έργο με απευθείας ανάθεση στις μεγάλες κατασκευαστικές της Κορίνθου – Πατρών με ‘καπέλο’ 114 εκατ. ευρώ, που θα πληρώνουν οι πολίτες μέσω διοδίων σε όλη την παραχώρηση, δίνοντας για τρία χρόνια το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου».
Ο κ. Παππάς επικαλέσθηκε, μάλιστα, «όσα γνωρίζουν οι πολίτες της Αχαΐας και του Πύργου» και υποστήριξε πως «όταν η κυβέρνηση Σαμαρά, ένα μήνα πριν τις εκλογές, προκήρυξε διαγωνισμό για το τμήμα Πατρών – Πύργου, χωρίς εγκεκριμένη χρηματοδότηση, περιέλαβε πλαστές ποσότητες υλικών και εργασιών και ελλιπέστατες μελέτες που είχαν εκπονηθεί από τους ίδιους εργολάβους της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, με στόχο την προνομιακή συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία».
«Η Πατρών – Πύργου θα ολοκληρώνονταν σε έναν χρόνο από σήμερα», προσέθεσε, καταλήγοντας πως «τα ψέματα που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές και όσα αναφέρει σήμερα καταρρέουν», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να καταθέσει όλη την εν κρυπτώ αλληλογραφία και τα έγγραφα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Ε.Ε., που εδώ και δύο χρόνια ζητάμε στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση δεν καταθέτει, απαξιώνοντας το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024