Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο - Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών

Εμβόλιο – Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών

Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού κάνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εκατοντάδες παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετών.

Το πρώτο τους εμβόλιο για τον κοροναϊό έκαναν την Τετάρτη παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, με την κάμερα του MEGA να καταγράφει τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους.

«Το κάνω για την υγεία μου, και για να χαίρομαι τους φίλους μου και για να μην κολλήσω και μένω σπίτι και χάνω το σχολείο».

Ο 11χρονος Δημήτρης μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού εξηγεί στο MEGA τους λόγους που έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού κάνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εκατοντάδες παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετών. Πλέον όπως λένε θα μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια στις δραστηριότητες τους.

Από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους.

Μέχρι χθες το απόγευμα τα κλεισμένα ραντεβού έφτασαν τις 31.000, ενώ νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν στις αρχές Ιανουαρίου που η χώρα μας θα παραλάβει και άλλη παρτίδα εμβολίων.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα. Τα παιδιά λαμβάνουν μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων και όχι 30 όπως τα παιδιά 12 έως 17.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή, είναι αποτελεσματικά και καλούμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» τόνισε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» & «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.

Τα παιδιά για μια ακόμη φορά δείχνουν το δρόμο στους 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024