Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE: Σε τροχιά ανανέωσης

Mercedes-Benz GLE: Σε τροχιά ανανέωσης

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια σειρά βελτιώσεων για το επιβλητικό SUV της το οποίο θα ακολουθήσει τα βήματα της προσφάτως ανανεωμένης E-Class

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του πολυτελούς SUV της το οποίο εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης με φόντο τα αφιλόξενα και παγωμένα του ευρωπαϊκού βορρά.

Η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου πρωτοεμφανίστηκε το 2019 και με δεδομένο τον ολοένα αυξανόμενο και ανανεούμενο ανταγωνισμό, η Mercedes προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της με ορίζοντα το 2022.

Σχεδιαστικά, βάσει των όσων αφήνει να διαφανούν το καμουφλάζ, η ανανεωμένη GLE διαθέτει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα ο οποίος φιλοξενεί μια νέα εισαγωγή αέρα ενώ την εικόνα συμπληρώνει η νέα γρίλια που πλαισιώνεται από νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα. Στο πίσω τμήμα, προς το παρόν, δεν φαίνονται δραστικές αλλαγές πλην των νέων φωτιστικών σωμάτων.

Αναλόγως αναμένεται να ισχύσει και για το εσωτερικό όπου στις αλλαγές θα συμπεριληφθούν δεδομένα νέες επιλογές για τις επενδύσεις καθώς και ένα νέο τιμόνι στα πρότυπα της προσφάτως ανανεωμένης E-Class.

Εκεί που θα υπάρξουν περισσότερες διαφοροποιήσεις είναι σε επίπεδο λογισμικού. Έτσι, παρόλο που το γνωστό δίπτυχο οθονών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment δεν αναμένεται να αλλάξει ως προς το μέγεθος ή τη διάταξη, η Mercedes αναμένεται να προβεί σε αναβάθμιση λογισμικού το οποίο θα εξασφαλίζει περισσότερες δυνατότητες και εφαρμογές αλλά και θα βελτιώσει την χρηστικότητα του ευφυούς συστήματος MBUX.

Στοχευμένες, χωρίς ριζικές αλλαγές, προδιαγράφονται και οι παρεμβάσεις στην γκάμα κινητήρων όπου δεδομένα θα υλοποιηθούν κάποιες βελτιώσεις που άπτονται της αποδοτικότητας και την ισχύ.

Εφαλτήριο για την γκάμα θα εξακολουθεί να αποτελεί το diesel μοτέρ των 2,0 λίτρων με ισχύ που αναμένεται να ξεπεράσει τους 250 ίππους. Ψηλότερα θα βρεθεί ο εξακύλινδρος diesel των 3,0 λίτρων με ισχύ 330 ίππων (400d) ενώ ως ενδιάμεσος σταθμός των πετρελαιοκίνητων επιλογών θα υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση των 306 ίππων η οποία συνδυάζει τον παραπάνω δίλιτρο diesel με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 31 kWh.

Τις εκδόσεις βενζίνης «ανοίγει» η έκδοση GLE 450 EQ Boοst με ήπια υβριδική τεχνολογία απόδοσης 367 ίππων ενώ ψηλότερα ο V8 επίσης σε συνδυασμό με τεχνολογία EQ Boost θα αποδίδει 489 ίππους.

Την γκάμα θα συμπληρώνει μια τριπλέτα εκδόσεων με την υπογραφή AMG, οι GLE 53, 63 και 63 S οι οποίες επωφελούνται επίσης από τεχνολογία EQ Boost αποδίδοδοντας 435, 571 και 612 ίππους αντίστοιχα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024