Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Προφυλακιστέος κρίθηκε πολίτης που έβρισε... φωτογραφία του Ερντογάν και έσπασε την κορνίζα

Τουρκία – Προφυλακιστέος κρίθηκε πολίτης που έβρισε… φωτογραφία του Ερντογάν και έσπασε την κορνίζα

Ο αγανακτισμένος (με την οικονομική κατάσταση) πολίτης προφυλακίστηκε για “Εξύβριση ηγετών του κράτους”.

Στη φυλακή οδηγήθηκε αγανακτισμένος -με την οικονομική κατάσταση- πολίτης στην Τουρκία, ο οποίος «τόλμησε» να βρίσει μια… φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έσπασε την κορνίζα, μπροστά στην είσοδο του γραφείου του περιφερειάρχη στο Zonguldak.

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ο πολίτης ο οποίος προχτές συνελήφθη, με δικαστική απόφαση προφυλακίστηκε.

Πηγή εικόνας: gazeteduvar.com.tr

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο αγανακτισμένος πολίτης πήγε στο γραφείο της επαρχίας Έρεγλι και στην είσοδο του κτιρίου έβρισε μπροστά από μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια την πέταξε κάτω.

Συνελήφθη από την αστυνομία και στην πρώτη του κατάθεση είπε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του, πέταξε την φωτογραφία κάτω.

Μετά από τον ιατρικό έλεγχο, στάλθηκε από τον εισαγγελέα στο δικαστήριο με αίτημα για κράτηση και τελικά προφυλακίστηκε για “Εξύβριση ηγετών του κράτους”.

Διαδηλώσεις ενάντια στη φτώχεια

Την ίδια ώρα, με σύνθημα «φτωχαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερο» χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν χθες Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για την κακή κατάσταση της οικονομίας.

Ειδικότερα πάνω από 5.000 διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και για τον πληθωρισμό που έφθανε το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 21,31% σε ετήσια βάση, δεδομένα που αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για πληθωρισμό κοντά στο 58%.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν κυρίως την αύξηση του καθαρού κατώτατου μισθού, που είναι αυτή τη στιγμή 2.825 λίρες (179 ευρώ), στις 5.200 λίρες (331 ευρώ).

Δεν έλειψαν επίσης συνθήματα που ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει επειδή, για να γεμίσει τις τσέπες της, αδειάζει τις δικές μας. Γι’ αυτό είμαστε στο δρόμο, για να πούμε φτάνει πια», είπε η Φατμά, εργαζόμενη στο δήμο.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024