Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Top 10 των αγαπημένων σας σειρών στο Vodafone TV

Το Top 10 των αγαπημένων σας σειρών στο Vodafone TV

Θυμόμαστε τις σειρές που λατρέψαμε τη χρονιά που πέρασε… και βρίσκουμε αφορμή να καλύψουμε τα τηλεοπτικά μας κενά

Αντικειμενικά, έχουμε ζήσει και καλύτερες χρονιές από το 2021, που φάνηκε να διαρκεί έναν αιώνα και ταυτόχρονα να περνά μέσα σε μια στιγμή. Τουλάχιστον, όμως, η χρονιά που πέρασε μας χάρισε εξαιρετικές στιγμές τηλεοπτικού χρόνου – ιδίως σε εμάς που είχαμε προνοήσει να αποκτήσουμε συνδρομή στο Vodafone TV. Τώρα, που περιμένουμε με ανυπομονησία ένα νέο (και ελπίζουμε καλύτερο) έτος, ήρθε η ώρα να δούμε ποιες ήταν οι σειρές που αγαπήθηκαν περισσότερο από τον πλούσιο κατάλογο της πλατφόρμας. Και αν διαπιστώσουμε ότι κάποια έμεινε εκτός της… τηλεοπτικής μας διατροφής, έχουμε λίγες ημέρες ακόμη για να την προσθέσουμε στο μενού του 2021.

Mare of Easttown

Η σειρά που περιμέναμε με ανυπομονησία από τη μέρα που ανακοινώθηκε, κατάφερε να ξεπεράσει τις ήδη υψηλές μας προσδοκίες. Η Κέιτ Γουίνσλετ ήταν καθηλωτική στο ρόλο της ντετέκτιβ που βλέπει τη ζωή της να καταρρέει, ενώ προσπαθεί να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Η κλειστοφοβική αποτύπωση της μικρής κοινωνίας και η ενδιαφέρουσα ματιά της σειράς στο θεσμό της οικογένειας και στον τρόπο που οι τραγωδίες του παρελθόντος επιδρούν στο παρόν, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που το Mare of Easttown σάρωσε στα Emmy, κατακτώντας τέσσερα βραβεία και δεκαέξι υποψηφιότητες. Το σασπένς, από την άλλη, ήταν ο λόγος που θα μας μείνει αξέχαστο.

Scenes From A Marriage

Τζέσικα Τσαστέιν και Όσκαρ Άιζακ. Δυο ηθοποιοί με βαριά ονόματα, μεγάλο ταλέντο – και, ας είμαστε ειλικρινείς, ακαταμάχητη γοητεία – ανέλαβαν να δώσουν νέα πνοή στην ομώνυμη σουηδική σειρά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. To Scenes From A Marriage, που είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, αποτελεί μια επώδυνα εξονυχιστική ματιά σε ένα γάμο σε κρίση, φέρνοντας στην οθόνη μας όλο το εύρος της αγάπης, του μίσους, του πόθου, της μονογαμίας, του γάμου και του χωρισμού. Και φαίνεται ότι κάτι μας θύμισε από τον εαυτό μας.

The White Lotus

Ένα πραγματικό διαμαντάκι, το White Lotus του Mike White ευτυχώς εκτιμήθηκε όσο του άξιζε. Μαντεύουμε ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δελεάστηκαν από τα υπέροχα τοπία του, αφού η σειρά της HBO διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα πολυτελές θέρετρο στη Χαβάη, όμως όλοι μας μείναμε για την πανέξυπνη κοινωνική σάτιρα. Τα καπρίτσια των πάμπλουτων ενοίκων του θέρετρου αντιπαραβάλλονται με τις κάτι λιγότερο από πολυτελείς ζωές των φτωχών εργαζομένων στα έξι επεισόδια της μίνι σειράς. Και το χιούμορ, για άλλη μια φορά, μετατρέπεται στο πιο πολύτιμο εργαλείο για να μας κάνει να κοιτάξουμε κατάματα την ανισότητα και την αδικία.

Sex Lives of College Girls

Όσων ετών κι αν φτάσουμε, πάντα θα λατρεύουμε ένα καλό coming of age story. Και φαίνεται πως δεν είμαστε οι μόνοι, αφού το The Sex Lives of College Girls, κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές των θεατών του Vodafone TV. Σε περίπτωση που δεν έχετε δει ακόμη την ξεκαρδιστική σειρά, που παρακολουθεί τέσσερις πρωτοετείς που προσπαθούν να απολαύσουν την ολοκαίνουργια φοιτητική ελευθερία τους – και, κυρίως, το σεξ – συστήνουμε ανεπιφύλακτα να την βάλετε άμεσα στο πρόγραμμά σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάπου, κάτι θα σας θυμίσει τον εαυτό σας. Και αυτό είναι ανεκτίμητο.

Wellington Paranormal

Το αριστούργημα του Ταΐκα Γουαϊτίτι (What We Do In The Shadows) θα ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Η σειρά, που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Vodafone TV, παρακολουθεί την καθημερινότητα στο μάλλον ασυνήθιστο Τμήμα Υπερφυσικών Φαινομένων της αστυνομίας του Γουέλινγκτον, στη Νέα Ζηλανδία, μέσα από τα μάτια δυο αστυνομικών… που δεν είναι ακριβώς διάνοιες. Το εκπληκτικό comedy horror mockumentary, με τα αναπάντεχα ρεαλιστικά ειδικά εφέ και τα εσκεμμένα «ατσούμπαλα» – και εξαιρετικά αληθοφανή – πλάνα, μπορεί να γίνει το καλύτερο κλείσιμο για τη χρονιά που φεύγει, πριν ανακαλύψουμε τους τηλεοπτικούς θησαυρούς που μας επιφυλάσσει το 2022.

Tell Me Your Secrets

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τις σειρές μυστηρίου – και το αποδείξατε για άλλη μια χρονιά. Το Tell Me Your Secrets ανήκει στις καλύτερες πρόσφατες παραγωγές της κατηγορίας, παρακολουθώντας μια γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν, την Έμμα, που επιχειρεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή μέσα από ένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Μια μητέρα, η Μέρι, που τη θεωρεί υπεύθυνη για την εξαφάνιση της κόρης της, προσλαμβάνει έναν πρώην κατάδικο για να την εντοπίσει, βάζοντας τους πάντες σε κίνδυνο. Καθώς οι ήρωες ψάχνουν για απαντήσεις, δική μας δουλειά είναι να αναρωτηθούμε: σε τι βαθμό είναι υπεύθυνη μια γυναίκα για τις πράξεις του συντρόφου της; Και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να επιμείνει στην αθωότητά της.

Limetown

Καμιά λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια νότα ποιοτικού sci-fi. Και το Limetown μας τη δίνει και με το παραπάνω. Η Τζέσικα Μπίελ υποδύεται μια δημοσιογράφο που ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 300 ατόμων – ανάμεσά τους και ο θείος της – από ένα κέντρο νευροεπιστημονικών μελετών στο Τενεσί. Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της για να δουλέψει είναι ελάχιστες και κάθε κομμάτι του παζλ μοιάζει να περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αν θέλετε τη γνώμη μας, πάντως, είναι πιο εύκολο να βρεθεί τη λύση στο μυστήριο, παρά κάποιος που να κατάφερε να αποφύγει το binge-watching αυτής της σειράς που είναι γεμάτη ανατροπές από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία.

Dublin Murders

Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε. Εκτιμάμε αφάνταστα τις σειρές που καταφέρνουν να αποδομήσουν τα κλασικά σχήματα του genre του αστυνομικού θρίλερ. Όμως πάντα μια θέση στην καρδιά μας θα είναι αφιερωμένη σε μια καλή υπόθεση αναζήτησης του δολοφόνου. Και το Dublin Murders, η σειρά του BBC 1 που στηρίζεται στα αριστουργηματικά βιβλία της Τάνα Φρεντς, δεν μπορούσαν παρά να μας κατακτήσουν. Ένα 13χρονο κορίτσι βρίσκεται νεκρό στο δάσος και δυο ντετέκτιβ βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση που πηγαίνει 20 χρόνια πίσω στο χρόνο. Κι εμείς ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βρούμε τον δολοφόνο – και χαιρόμαστε για αυτό.

The Investigation

Μια πραγματική δολοφονία που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, μεταφέρεται στις οθόνες μας με έναν σπάνιο σεβασμό προς την οικογένεια του θύματος. Το 2017, η δημοσιογράφος Κιμ Γουόλ αποφασίζει να πάρει συνέντευξη από έναν άνδρα που είχε κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο. Από τη στιγμή που επιβιβάζεται σε αυτό, τα ίχνη της χάνονται και η δανική αστυνομία επιχειρεί να εξιχνιάσει την υπόθεση. Όμως από τη στιγμή που δεν έχει στα χέρια της ούτε το σώμα, ούτε το κίνητρο, ούτε το όπλο της δολοφονίας, όλα είναι πιο περίπλοκα από ό,τι μοιάζουν με την πρώτη ματιά. Μεγαλύτερη δύναμη της σειράς δεν είναι η αδιανόητη ιστορία την οποία αφηγείται, αλλά ο τρόπος που το κάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δολοφόνος, που έχει πράγματι συλληφθεί, δεν κατονομάζεται ποτέ. Γιατί δεν είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής, αλλά η φρικιαστική τυχαιότητα του ίδιου του εγκλήματος.

And Just Like That

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το πρώτο επεισόδιο του reboot του Sex and the City ακόμη δεν έχει προβληθεί – θα έρθει στις οθόνες μας στις 9 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την πρώτη προβολή του στις ΗΠΑ. Όμως θα ήταν ύβρις αν δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα η σειρά που όλοι περιμέναμε πριν καν μάθουμε ότι υπάρχει περίπτωση όντως να γυριστεί. Οι τρεις από τις τέσσερις εμβληματικές ηρωίδες, η Κάρι, η Μιράντα και η Σάρλοτ, εξερευνούν τη νέα – αλλά εξίσου περίπλοκη και σέξι – καθημερινότητα των 50 ετών κι εμείς ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τις περιπέτειές τους στην αγαπημένη τους Νέα Υόρκη.

Και οι δέκα αγαπημένες σειρές είναι, φυσικά, διαθέσιμες στον πλούσιο κατάλογο του Vodafone TV, ο οποίος ανανεώνεται κάθε μήνα με μεγάλες πρεμιέρες, αμέσως μετά το σινεμά, αποκλειστικές δωρεάν νέες σειρές και ταινίες και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ. Εκεί, θα βρείτε και τον πλούσιο κατάλογο καναλιών για linear παρακολούθηση, αλλά και όλο το αποκλειστικό περιεχόμενο HBO, δημοφιλή κανάλια και αγαπημένες ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους.

Μια πρώτη γεύση όλων αυτών των προσεγμένων παραγωγών μπορείτε να πάρετε εντελώς δωρεάν για ένα μήνα, πραγματοποιώντας online εγγραφή στο vodafone. gr με πολύ απλά βήματα, χωρίς να χρειάζεστε αποκωδικοποιητή και χωρίς δέσμευση συμβολαίου. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε πέραν της εγγραφής σας, είναι να εγκαταστήσετε στο tablet ή/και το κινητό σας το Vodafone TV app για να περάσετε αμέτρητες ώρες αγνής ψυχαγωγίας.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024