Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - «Ο γυμνασιάρχης ξεκίνησε τους προπηλακισμούς» λένε στην απολογία τους

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – «Ο γυμνασιάρχης ξεκίνησε τους προπηλακισμούς» λένε στην απολογία τους

Οι 11 κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν, το βράδυ της Δευτέρας, τις απολογίες τους και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν από κοινού για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή συνέλαβαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου και τον οδήγησαν με αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι 11 κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν, το βράδυ της Δευτέρας, τις απολογίες τους και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν από κοινού για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dikastikoreportaz.gr -προβάλλοντας ανυπόστατους και αδιανόητους ισχυρισμούς- οι «11» επιρρίπτουν ευθύνες στον… ίδιο των διευθυντή για την έναρξη των επεισοδίων, τον οποίο κατηγορούν ότι τους προπηλάκισε!

Η απολογία τους

Ειδικότερα, όλοι ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι «ψευδείς και κατασκευασμένες», ενώ ο 44χρονος αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής -στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή παράλληλα με την δια ζώσης απολογία του- κάνει λόγο για «ψυχολογικό εκβιασμό» που υφίσταται καθημερινά το παιδί του που φοιτά στο 20 Δημοτικό σχολείο της περιοχής από τις «παράνομες ιατρικές πράξεις», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τα self test.

«Το παιδί μου στο συγκεκριμένο σχολείο υφίσταται καθημερινά έναν ψυχολογικό εκβιασμό ο οποίος μεταφέρεται καθημερινά σε εμάς και τη σύζυγο μου στο να υποστεί παράνομες ιατρικές πράξεις. Είναι αναγκασμένο να φοράει τη μάσκα ακόμα και στα διαλείμματα. Είναι υποχρεωμένο για να εισέλθει στο σχολείο μόνο με self test όποτε το κρίνουν οι δάσκαλοι. Ιατρικές πράξεις οι οποίες γίνονται μόνο με δική μου ευθύνη. Όχι ευθύνη γιατρών όχι αστυνομικών όχι εισαγγελέων. Στην ουσία εάν κάτι πάθει το παιδί μου είναι με δική μου ευθύνη και συναίνεση δεν ευθύνεται κανένας από όσους με εξαναγκάζουν» φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα του.

Για το περιστατικό της σύλληψης του διευθυντή του σχολείου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, σύμφωνα πάντα με το dikastikoreportaz.gr, υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε ενεργά καθώς βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το χώρο των επεισοδίων, ενώ μετακυλούν την ευθύνη των επεισοδίων στον ίδιο τον γυμνασιάρχη του σχολείου, ότι εκείνος ξεκίνησε πρώτος τους προπηλακισμούς εναντίον τους.

«Ζω στην τοπική κοινωνία του Αιγινίου. Μέσα από το διαδίκτυο έμαθα για την ενημέρωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει και στα έξι σχολεία του Αιγινίου. Θέλησα και εγώ σαν γονέας ακτιβιστής να λάβω μέρος στην ενημέρωση. Όταν πήγαμε στο Γυμνάσιου του Αιγινίου εγώ ήμουν γύρω στα 40 μέτρα απόσταση από την κεντρική πύλη. Δεν ήμουν στο χώρο των επεισοδίων. Ο κ. Κατσίκας μας είχε ενημερώσει ότι, αν κάποιος από εμάς ξεκινήσει επεισόδια, αυτός θα αποχωρήσει. Είχε μαζί του αρκετά έγγραφα από τα οποία καταλάβαμε ότι είχε ενημερώσει το ΑΤ Αιγινίου» είπε και πρόσθεσε:

«Καθόσον ο διοικητής Δ. Κουκιότης είναι αυτός που έχει υπογράψει το περιστατικό, δεν το είδα, αλλά έμαθα από τους υπόλοιπους ότι ο Γυμνασιάρχης Διονύσιος Χατζής είναι αυτός που ξεκίνησε τους προπηλακισμούς εναντίον των ακτιβιστών που ήθελαν να τον ενημερώσουν. Τον έπιασαν βάσει του νόμου ΚΠΔ 275 και τον οδήγησαν στο ΑΤ Αιγινίου. Όταν πήγα στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί αντί να συλλάβουν αυτόν που τους πήγαμε, συνέλαβαν εμάς βάζοντας μέσα στον αύλιο χώρο του τμήματος δήθεν για να δώσουμε κατάθεση κατόπιν έκλεισαν την πόρτα της αυλής και στην συνέχεια μας οδήγησαν στην ασφάλεια Κατερίνης».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024