Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Εισαγγελική έρευνα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Εισαγγελική έρευνα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας μπαίνει η δράση ομάδων αρνητών του κοροναϊού και συγκεκριμένα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024