Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελασσόνα - Τελείωσαν τα εμβόλια - Άδικα περίμεναν δεκάδες πολίτες στο κρύο

Ελασσόνα – Τελείωσαν τα εμβόλια – Άδικα περίμεναν δεκάδες πολίτες στο κρύο

Αναστάτωση προκλήθηκε στο χωριό Λιβάδι Ελασσόνας όταν η κινητή μονάδα εμβολιασμού για τους κατοίκους ξέμεινε από εμβόλια

Οι κάτοικοι στο Λιβάδι Ελασσόνας έσπευσαν να εμβολιαστούν περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά μέσα στο κρύο, μέχρι που διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια δεν έφταναν για όλους. Συνολικά 239 άνθρωποι ήθελαν να εμβολιαστούν, ενώ τα εμβόλια της κινητής μονάδας που επισκέφθηκε το χωριό ήταν μόλις 120. Και ενώ η θετική ανταπόκριση  των πολιτών στον εμβολιασμό όταν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα στον τόπο τους, είναι από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα της περιόδου, το αλαλούμ που επικράτησε προκαλεί αγανάκτηση.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι κάτοικοι περίμεναν υπομονετικά σε άσχημες καιρικές συνθήκες αφού ο υδράργυρος έδειχνε μηδέν βαθμούς Κελσίου. Κάποιοι μάλιστα όπως καταγγέλλει η αγροτική ιατρός στο βίντεο τη σελίδα «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» αντιμετώπιζαν και προβλήματα υγείας, όπως ένας άντρας με οξυγόνο, ενώ άλλοι ήταν υπερήλικες.

Ωστόσο, έκπληκτοι, οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως η μονάδα είχε μόλις 120 εμβόλια, δηλαδή για τους μισούς απ’ όσους περίμεναν για ώρες στο κρύο.

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Καρυπίδης απέδωσε το πρόβλημα στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την 5η ΔΥΠΕ και στο γεγονός ότι δεν κατάφεραν να παραμείνει η κινητή μονάδα και για δεύτερη ημέρα στο χωρίο.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη λανθασμένη ενημέρωση που έλαβε η 5η ΔΥΠΕ Θεσσαλίας από τις τοπικές αρχές σχετικά με τον αριθμό των πολιτών που προτίθενται να εμβολιαστούν. Ήδη υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσλίας κ. Κώστα Αγοραστού με τον διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει πως η κινητή μονάδα θα παραμείνει και αύριο στο Λιβάδι όπου θα καταφθάσει και νέα ποσότητα εμβολίων για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024