Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία - Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα

Βραζιλία – Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα

Η Βραζιλία έχει καταγράψει περισσότερους από 615.000 νεκρούς από covid-19 από την αρχή της πανδημίας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό νεκρών, μετά τις ΗΠΑ.

Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας αποφάσισε χθες Σάββατο να καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της covid-19 για όσους εισέρχονται στη χώρα, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Η απόφαση, την οποία πρέπει να επικυρώσουν οι άλλοι εννέα δικαστές του Ομοσπονδιακού Ανώτατου δικαστηρίου, απαντά σε αίτημα του κόμματος Rede Sustentabilidade (κεντροαριστερά).

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, η Anvisa, είχε συστήσει να ζητείται υγειονομικό διαβατήριο σε όλους όσοι φτάνουν στη χώρα, καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα του Όμικρον, ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός τουριστών ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε απορρίψει το μέτρο την Τρίτη, προτιμώντας την επιβολή καραντίνας πέντε ημερών σε όλους τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, ένα μέτρο που επίσης συνέστησε η Anvisa.

Ο δικαστής Λούις Μπαρόσο εκτίμησε στην απόφασή του ότι μόνο «οι ταξιδιώτες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους» και όσοι προέρχονται από χώρες όπου δεν γίνεται μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για «εξαιρετικούς ανθρωπιστικούς λόγους».

Ο Μπολσονάρου, που δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί κατά της covid-19, είναι αντίθετος σε κάθε μέτρο το οποίο θεωρεί ότι καταπιέζει τους Βραζιλιάνους.

Το υγειονομικό πιστοποιητικό απαιτείται ήδη για την είσοδο σε κάποιους δημόσιους χώρους σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει περισσότερους από 615.000 νεκρούς από covid-19 από την αρχή της πανδημίας και βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό νεκρών, μετά τις ΗΠΑ.

Με το 65% των 213 εκατομμυρίων κατοίκων της να έχει ανοσοποιηθεί, η χώρα βλέπει τον αριθμό των νέων μολύνσεων και των θανάτων να μειώνεται τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024