Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για πόσα πουλάς την ανθρωπιά σου;

Για πόσα πουλάς την ανθρωπιά σου;

Τελικά πόσο κοστολογείται η ζωή; Για πόσα πουλάς την ανθρωπιά σου;

«Πίεζα τον γιο μου που είχε όγκο στον εγκέφαλο να παίρνει τα μαντζούνια του Κόντου και να μην τρώει. Αυτό μας είπε να κάνουμε. Το παιδί σε 2 μήνες έχασε 20 κιλά και όταν άρχισε τους εμετούς και δεν άντεχε να παίρνει τα μαντζούνια, μας κατηγόρησε πως ο γιος μας είναι κακομαθημένος και να τον πιέσουμε κι άλλο. Το παιδί μετά από λίγο έπεσε σε κώμα και έφυγε από τη ζωή». Η κατάθεση της μαμάς του 16χρονου Θεοδόση αντανακλαστικά δημιουργεί εικόνες. Το παιδί να λιώνει μέρα με τη μέρα, οι απεγνωσμένοι γονείς να το πιέζουν, ενώ κι εκείνοι λιώνουν μέσα τους. Προσπαθείς να φανταστείς τους καβγάδες στο σπίτι, την πίεση, το αποστεωμένο παιδί, την ελπίδα να εναλλάσσεται με την απόγνωση.

Και την ίδια στιγμή έναν άλλον, κατ’ ευφημισμόν «άνθρωπο», τον Κόντο, να λέει «ο γιος σας είναι κακομαθημένος» και να μετράει τα 22 χιλιάδες ευρώ. Γιος ασθενούς που έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα καταθέτει: «Μας έπεισε ότι μπορούσε να τον σώσει. Μας έβαλε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες διότι ισχυριζόταν ότι τις κάνουν οι φαρμακευτικές για να κερδίζουν χρήματα. Μας προμήθευε χυμούς από παντζάρια και σκόρδα έναντι επτάμισι χιλιάδων ευρώ. Οι χυμοί του προκαλούσαν εμετούς. Ο πατέρας μου μέρα με τη μέρα χειροτέρευε και εκείνος μας παρότρυνε να αυξήσουμε τις δόσεις για να καθαρίσουν τα κύτταρα. Χρειαζόταν πια παρακεντήσεις και του είπαμε ότι δεν μπορεί να πιει τα μαντζούνια. Τότε ο Κόντος μας είπε να προσλάβουμε νοσοκόμα και να του τα χορηγεί με ορό. Οι φλέβες του καταστράφηκαν. Μετά από λίγο πέθανε».

Ο γιος ξεσπάει σε κλάματα. Προσπαθείς να μπεις στη θέση του. Πόνος διπλός. Για τον πατέρα του και για τον ίδιο. Τύψεις. Ενοχές. Βασανιστικές σκέψεις γιατί δεν κατάλαβε. Δώδεκα ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Πώς κοιμάται ο ψευτογιατρός Κόντος; Πώς αντέχει τον εαυτό του; Στο νομικό μας σύστημα υπάρχει τιμωρία εφάμιλλη της κτηνωδίας του; Ποιος δικηγόρος αποφασίζει να τον υπερασπιστεί; Ναι, όλοι δικαιούνται υπεράσπισης. Αλλά ποιος δέχτηκε να το κάνει; Λίγο μετά διαβάζω για πρώην επόπτη υγείας που έστελνε SMS σε 51χρονη ασθενή με κορωνοϊό: «Κύριε Τ, είμαι Παπανικολάου, θέλουν να με διασωληνώσουν». «Υπόγραψε και φύγε, μη δεχτείς, κάλεσε την Αστυνομία και φύγε». «Πώς να καλέσω Αστυνομία; Είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ να μιλήσω και ο σύζυγος στο Ιπποκράτειο με οξυγόνο». «Αν έχεις τις αισθήσεις σου υπογράφεις και δεν δέχεσαι» επιμένει. Λίγο μετά η γυναίκα φεύγει από τη ζωή. Δικηγόρος που έστελνε εξώδικα σε νοσοκομεία απαιτώντας αποσωλήνωση ασθενών συνελήφθη, αλλά έχει ακόμα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Συνεχίζει τη δράση του για να αποσπά χρήματα.

Τελικά πόσο κοστολογείται η ζωή; Για πόσα πουλάς την ανθρωπιά σου; Ο νομικός μας πολιτισμός τι προβλέπει για την κτηνωδία; Γιατί οι άνθρωποι τόσο εύκολα εξαπατώνται; Αναπάντητα ερωτήματα στις 3 τα χαράματα. Χτυπάει μήνυμα στο κινητό: «Κοίτα αυτό!» γράφει με συνημμένο ένα link. Αλλη μία περίπτωση. Δεν αντέχω καν να το κοιτάξω. Γιατί ξέρω ότι μετά δεν θα μπορώ να κοιμηθώ. Αυτοί πώς κοιμούνται τα βράδια;

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024