Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Formula 1 «μίλησε» – Αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα

Η Formula 1 «μίλησε» – Αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα

Τι προβλέπουν οχτώ οδηγοί της Formula 1 για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος, με τον τίτλο να «παίζεται» ανάμεσα στον Μαξ Φερστάπεν και τον Λιούις Χάμιλτον.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι (10-12/12) θα κρίνει τον πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά στη Formula 1, με τους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να ισοβαθμούν στην κατάταξη, έχοντας ο καθένας από 369,5 βαθμούς, αλλά τον Ολλανδό να υπερισχύει, καθώς έχει μία νίκη παραπάνω από τον Βρετανό.

Ο οδηγός της Red Bull θέλει να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα, ενώ αυτός της Mercedes το όγδοο για να γράψει ιστορία. Μετά τα όσα έγιναν στη Τζέντα, η μεταξύ τους κόντρα έχει «ανάψει» για τα καλά, με τους οχτώ οδηγούς της Formula 1 να κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για τη τελική έκβαση του τίτλου.

Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανός, Alpine): «Και οι δύο οδηγούν με απίστευτο τρόπο, δεν κάνουν λάθη και ξεπερνούν τα όρια. Σε κάθε αγώνα, είναι 1ος και 2ος, γιατί είναι σε άλλο επίπεδο. Η Mercedes έχει ένα μικρό πλεονέκτημα τελευταία, αλλά ο Μαξ οδηγεί καλύτερα από εμάς τους υπόλοιπους, οπότε θα έλεγα ότι η Mercedes αξίζει τον τίτλο των κατασκευαστών, επειδή το αυτοκίνητό τους είναι ανώτερο και ο Μαξ τον τίτλο του οδηγού, επειδή κατά την διάρκεια της χρονιάς, ήταν λίγο πιο πάνω από όλους».

Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδός, Alfa Romeo): «Δεν ξέρω εάν υπάρχει καλός ή κακός νικητής. Δεν έχει σημασία για εμένα, αλλά, εάν έπρεπε να διαλέξω, μπορεί να ήταν η Red Bull για μια αλλαγή».

Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανός, Aston Martin): «Ο Μίκαελ (σ.σ. Σουμάχερ) είναι ο ήρωάς μου και θα προτιμούσα να μην κερδίσει ο Λιούις για να διατηρήσει το ρεκόρ του. Αλλά αυτός και ο Μαξ, είχαν μια υπέροχη σεζόν. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα και αυτό συμβαίνει επειδή το αξίζουν. Θα ήμουν χαρούμενος εάν ο Μίκαελ κρατήσει το ρεκόρ, αλλά, ακόμα κι αν ο Λιούϊς κερδίσει έναν, δύο ή πέντε τίτλους, ο Σουμάχερ θα παραμένει ο καλύτερος. Για εμένα, δεν αλλάζει τίποτε, και τα… πάω καλά με τον Λιούϊς. Έτσι, η επιθυμία μου, λέει Μαξ, αλλά το μυαλό μου, λέει ας νικήσει ο καλύτερος».

Εστεμπαν Οκον (Γάλλος, Alpine): «Ο Λιούϊς έχει αρκετή εμπειρία και είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής. Ξέρει τι να κάνει, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Μέχρι το τέλος, ο Μαξ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την μάχη. Θα είναι ένας αγώνας στα άκρα».

Τζορτζ Ράσελ (Βρετανός, Williams): «Θα ήθελα πολύ να δω τον Λιούϊς να κερδίζει. Όλα όσα έχει καταφέρει, ειδικά πρόσφατα, είναι εξαιρετικά. Αλλά και ο Μαξ έκανε καταπληκτική δουλειά και μπορούμε να πούμε ότι και οι δύο αξίζουν τον τίτλο για διαφορετικούς λόγους. Ελπίζω απλώς να είναι καθαρό και δίκαιο το αποτέλεσμα και να νικήσει ο καλύτερος».

Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλός, McLaren): «Σταμάτησα να κάνω προβλέψεις! Μερικές φορές νόμιζα ότι ήταν για τον Μακ κι άλλες για τον Λιούϊς. Είναι δύσκολο να το δεις καθαρά, αλλά είναι υπέροχο για τον αθλητισμό».

Νικίτα Μαζέπιν (Ρώσος, Haas): «Εάν κοιτάξετε την εμπειρία, ο Λιούϊς και η Mercedes έχουν το πλεονέκτημα. Έκαναν φανταστική δουλειά. Αλλά ο Μαξ είναι νέος. Τους εκτιμώ και τους δύο, ως ανθρώπους και ως αθλητές. Μην μου ζητάτε να διαλέξω».

Κάρλος Σάϊνθ (Ισπανός, Ferrari): «Όταν βλέπεις πόσο «σφιχτό» είναι το πρωτάθλημα και ότι κάθε αγώνας είναι μια μάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου, αυτό είναι το τέλειο σενάριο για την F1 και είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς. Δυστυχώς, υπάρχει πολλή πόλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των δύο πλευρών, οπότε δεν θα σχολιάσω. Είχαν μια καταπληκτική σεζόν, οδηγήθηκαν σε απίστευτο επίπεδο. Θα ξέρουν πώς να παραμείνουν καθαροί και θα προσφέρουν μια καλή εμφάνιση για την εικόνα της F1».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024