Η πιο ιστορική και κεντρική πλατεία της Αθήνας, η καρδιά της Ελλάδας, η πλατεία Συντάγματος, είναι το θέμα του νέου εικαστικού ημερολογίου της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, που μόλις κυκλοφόρησε.

Το νέο ημερολόγιο τοίχου είναι δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) και περιλαμβάνει δώδεκα εικαστικά έργα της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, ένα για κάθε μήνα.

Όλα τα έργα είναι υδατογραφίες που ανακαλούν νοσταλγικά οικείες όψεις και γωνιές της πλατείας Συντάγματος.

Συνιστά ιδανικό και προσιτό δώρο αλλά και προσθήκη στην ιστορική εικαστική εικονογραφία της Αθήνας.

Η Άρτεμις Χατζηγιαννάκη επανέρχεται μετά την περσινή θερμή υποδοχή του αντίστοιχου ημερολογίου για την πλατεία Ομονοίας, εμβαθύνοντας έτσι την ερευνητική ματιά της στο πρόσφατο παρελθόν της Αθήνας.

Το ημερολόγιο εμπλουτίζεται από δώδεκα συνοδευτικά κείμενα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου και ένα εκτενέστερο εισαγωγικό κείμενο του ιδίου, ένα χρονικό από μνήμες και βιώματα, που μαζί με την  κοινωνική και πολιτική ιστορία της χώρας, διατρέχει την νεότερη μυθολογία της πλατείας, της «Αθήνας, που μας περιέχει όλους», όπως τόσο παραστατικά αναφέρει ο ίδιος.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης προλογικό σημείωμα της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη καθώς και  μετάφραση όλων των κειμένων στα αγγλικά από τον John Davis.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr