
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Πάνω από 2 φορές η κάλυψη του ομολόγου
Πώς εξελίσσεται η ζήτηση του ομολόγου με ρήτρα αειφορίας
Ξεπερνά κάθε προσδοκία η ζήτηση του ομολόγου με ρήτρα αειφορίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, λίγα λεπτά πριν κλείσει (4 το μεσημέρι) το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς και το ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας φαίνεται να υπερκαλύπτεται πάνω από δύο φορές.
Όπως είχε γράψει και ο ΟΤ το πρωί, η ζήτηση τις προηγούμενες δύο μέρες ήταν ισχυρή, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον των μικρών και ιδιωτών επενδυτών.
Η εξέλιξη αυτή της υπερδιπλάσιας κάλυψης επιβεβαιώνει την πρωτοποριακή έκδοση αλλά και τις ελκυστικές αποδόσεις προς τους επενδυτές.
Με το συγκεκριμένο ομόλογο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε τη δέσμευση της μείωσης κατά 25% της έντασης εκπομπών αέριων ρύπων των δραστηριοτήτων της έως το 2025. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε το επιτόκιο θα προσαυξηθεί κατά 0,20%. Η εισηγμένη για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχους θα προχωρήσει στα επόμενα 4 με 5 χρόνια σε επενδύσεις ύψους 2 δις. ευρώ αναπτύσσοντας έργα ΑΠΕ που θα ανεβάσουν την εγκατεστημένη ισχύ της στα 3 GW, από 1,3 GW σήμερα.
Με τα κεφάλαια που αντλεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μέρος των επενδύσεων της σε νέα έργα αλλά και να αναχρηματοδοτήσει με καλύτερους όρους μέρους του δανεισμού της.
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες








