Τη δήλωση για τη νέα παράταση έκανε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι.

Ο υφυπουργός Υγείας στην Ιταλία, Πιερπάολο Σιλέρι αναφέρθηκε σήμερα στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

«Αν κριθεί αναγκαίο, θα παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν το αποφασίσουμε, πάντως, θα πρόκειται για μια περιορισμένη παράταση», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, σε ένα βαθμό άλλαξε τις προβλέψεις μας, αλλά θεωρώ ότι έχουμε σχεδόν αφήσει πίσω μας την πιο κρίσιμη φάση. Πολλά εξαρτώνται και από το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία εμβολιασμού, με τις πρώτες και τις τρίτες δόσεις», πρόσθεσε ο Σιλέρι.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα θα πρέπει να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Παράλληλα, ο έτερος υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι, ο Αντρέα Κόστα, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai κάλεσε τους Ιταλούς να «διαβάσουν» με ορθό τρόπο τα επιδημιολογικά και στατιστικά στοιχεία: «Πέρυσι την ίδια περίοδο, στα νοσοκομεία μας βρίσκονταν 30.000 ασθενείς με covid-19, ενώ τώρα είναι 6.000. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 3.300 και σήμερα είναι λιγότεροι από 800», δήλωσε ο Κόστα.

Ο ίδιος εξήγησε, τέλος, ότι «η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στο ότι γίνονται σαφώς περισσότερα τεστ απ’ ότι το 2020» και ολοκλήρωσε επαναλαμβάνοντας ότι «το κύριο, θετικό στοιχείο είναι ότι το 87% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 85% την δεύτερη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr