Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεμιστοκλέους - Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα -  110.000 επιπλέον ραντεβού

Θεμιστοκλέους – Ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα – 110.000 επιπλέον ραντεβού

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για το σκοπό αυτό, ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναθέρμανση εμβολιασμών

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αθρόα προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε, το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των άνω των 60 ετών.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην πορεία των εμβολιασμών σημείωσε πως είναι γεγονός ότι -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας – υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες.

Αυξημένη, είπε ότι είναι και «η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες».

Όπως σημείωσε, τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα από Δευτέρα: Ποιοι εμβολιασμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «lockdown»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και τρίτη δόση

Οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού και με την τρίτη δόση, καθώς όπως επισημαίνουν «αντιμετωπίζει το ίδιο αποτελεσματικά και την παραλλαγή Όμικρον, όσο και την Δέλτα».

Υπενθυμίζεται ότι τρίτη δόση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικες πολίτες, μετά το πέρας τριών μηνών από τη δεύτερη δόση, μετά την απόφαση για μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων.

Σε ότι αφορά το Πιστοποιητικό εμβολιασμού, υιοθετήθηκε η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πρόταση για μείωση της διάρκειας του στους τρεις μήνες.

Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου. Ειδικότερα, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30.10.21 θα λήξουν στις 31.01.22, ενώ όσα εκδόθηκαν από την 01.11.2021 κι έπειτα, θα λήγουν στο τρίμηνο.

Συζήτηση για 4η δόση

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά ήδη την περίπτωση χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει ανοίξει η συζήτηση για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους.

Οι σχετικές αποφάσεις ενδέχεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024