Οι εξελίξεις στο πρωτοφανές περιστατικό στην Κρήτη, με τους δύο μαθητές που έριξαν αντισηπτικό στο νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο νοσοκομείο, ήταν αρνητικές για τον ένα εξ’ αυτών.
Οι καθηγητές έδειξαν την έξοδο στον μαθητή.
Ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουν σε αυτή την απόφαση, όμως, οι όλοι καθηγητές του Γυμνασίου του Ηρακλείου, όπου έγινε το γνωστό πια περιστατικό, έκριναν ότι αυτό έπρεπε να κάνουν.
Στην τελευταία συνεδρίασή του, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον έναν μαθητή. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive το άλλο παιδί που είχε υποδειχθεί ως επίσης θύτης, είχε πάρει μετεγγραφή.
To περιστατικό έχει πάρει και το δρόμο της Δικαιοσύνης
Το θέμα, έχει ακολουθήσει, επίσης, τη νομική οδό, καθώς οι γονείς των δύο κοριτσιών υπέβαλαν μήνυση με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου. .
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μαθήτριες χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου παρέμειναν για ένα 24ωρο, ενώ για την περίπτωση τους ενημερώθηκε και το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας για να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).