
Ερντογάν – Μίλησε για παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας από τους Ελληνοκύπριους με την έγκριση ερευνών στο «τεμάχιο 5»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα μετά το ταξίδι του στο Κατάρ.
Σε νέες δηλώσεις κατά της Κύπρου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ενημέρωσης των Τούρκων δημοσιογράφων για το ταξίδι που έκανε στο Κατάρ.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος ερωτήθηκε για την έγκριση που έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην αδειοδότηση έρευνας στο τεμάχιο 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum.
«Αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου, αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.
Προχωρήσαμε σε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα, εκφράσαμε και την λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί της εξελίξεις στο θέμα».
- Κεφαλονιά: Θρήνος στην κηδεία της 19χρονης Μυρτούς – «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου»
- Α Bola: «Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Φώτης Ιωαννίδης»
- ΠΑΓΝΗ: Κίνδυνος στα χειρουργεία λόγω υποστελέχωσης στην καθαριότητα
- Gamer, μουσικό είδωλο του TikTok, στυγνός δολοφόνος; Σύλληψη του d4vd για το διαμελισμό 14χρονης φαν
- Δημήτριος Ψαρρός: Εξετελέσθη, εδολοφονήθη μετά την μάχην, άνευ δίκης
- Λύση στο μυστήριο θάνατο της 30χρονης στο κέντρο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Τα σενάρια που εξετάζονται





