Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη ψευτογιατρού - Συγκλονίζει σύζυγος θύματος - Δεν πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωνε με τα σκευάσματα

Δίκη ψευτογιατρού – Συγκλονίζει σύζυγος θύματος – Δεν πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωνε με τα σκευάσματα

Όπως είπε ο μάρτυρας η σύζυγος του έμαθε για τον κατηγορούμενο μέσω μιας φίλης της από ιερέα σε εκκλησία του Αγίου Φανουρίου.

«Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα. Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί».

Με το συγκλονιστικό αυτό τρόπο ο σύζυγος μιας ακόμα γυναίκας που εμπιστεύτηκε τον αποκαλούμενο ψευτογιατρό χάνοντας τελικά τη μάχη με τη ζωή περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την περίπτωση της συζύγου του.

Όπως είπε ο μάρτυρας η σύζυγος του έμαθε για τον κατηγορούμενο μέσω μιας φίλης της από ιερέα σε εκκλησία του Αγίου Φανουρίου.

Ο σύζυγος της αντιλήφθηκε αμέσως, όπως είπε, ότι επρόκειτο για απατεώνα .«Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. «Έχουμε επιστήμονες τον καλύτερο χειρούργο. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν. Πάντα είχα ένα ποσό και στο σπίτι. Είπα στο δεύτερο γιο μου σε περίπτωση που πάθω κάτι έχω 30 χιλιάδες δολάρια, είστε αμερικανοί πολίτες αν πάθω κάτι, θα πάτε όλοι στην Αμερική. Η γυναίκα μου πίεζε το γιο μου και του ζητούσε τα λεφτά». Τελικά, πήγε στο γιατρό το 2018 έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους ήταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. και συνεχίζοντας ανέφερε : «Ο γιατρός της είπε άργησε. Πήρε τον μεγάλο γιατρό και εκείνος της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις». Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. «Της έλεγα τι είναι αυτά που κάνεις δε παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια».

Πρόεδρος: Πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά». Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών  και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες.

«Της έλεγε ότι θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισήνης. Διαπίστωσα τότε ότι λείπανε τα λεφτά από το σπίτι. Μίλησα με γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30.000 δολάρια ήταν και άλλα 25.000 ευρώ δικά της, ποσό για το οποίο δεν έλεγε τι το έκανε. Θεωρούσε ότι ήμουν εναντίον της. Μέσο όρο έχουν φύγει 35 με 35000 ευρώ. Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, «δε θέλω το γιατρό». Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες. Στις 6 Νοεμβρίου του 2018 πείσθηκε να πάμε στο γιατρό να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται.  Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε, της έλεγα « καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά».

Της είπα ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να μη με αφήσει. Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου. Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή είπα στο γιο μου να έρθει από την Αμερική να δει τη μητέρα του. Εκείνος την έπεισε να πάνε στο «Σωτηρία». Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Είχαμε χάσει το τρένο».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024