Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Vision Gran Turismo: Ψηφιακός κόσμος

Porsche Vision Gran Turismo: Ψηφιακός κόσμος

Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της αγωνιστικού για τις εικονικής πραγματικότητας πίστες του Gran Turismo 7

H Porsche δίνει μια γεύση από το όραμα της για το μέλλον των αγωνιστικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την δική της «εργοστασιακή» πρόταση για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo 7 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Αν και πρόκειται για εξολοκλήρου ψηφιακό προϊόν, πάντα υπάρχουν ψήγματα μελλοντικής πραγματικότητας σε αυτού του είδους τις ψηφιακές σχεδιαστικές μελέτες καθώς αποτυπώνουν τον τρόπο που βλέπουν οι κατασκευαστές το απώτερο μέλλον των προτάσεων τους  αν και βέβαια με την απαραίτητη υπερβολή που επιβάλλει ο κόσμος του Gran Turismo.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Vision Gran Turismo διαθέτει μια άκρως δυναμική, σβέλτη σιλουέτα που αποπνέει ταχύτητα από κάθε της «κύτταρο» αναμεμιγμένη με κάποιες γνώριμες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από αυτοκίνητα της Porsche που έχουμε ήδη δει.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα φωτιστικά σώματα που αποτελούν μια παραλλαγή των τετραγωνισμένων LED  τα οποία συνιστούν ένα είδος φωτεινής υπογραφής για τα τελευταία μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Συνδυάζονται με μια σειρά αιχμηρών αεροδυναμικών στοιχείων ενώ το επίπεδο καπό και η χαρακτηριστική σχεδίαση των θόλων παραπέμπουν σαφώς στην 918 Spyder.

Σε ό,τι αφορά την υπερβολή που αναφέραμε, η VGT εφοδιάζεται με ασυνήθιστα μεγάλους τροχούς οι οποίοι περιβάλλονται από semi-slick ελαστικά της Michelin. Τα πλευρικά τμήματα με εξαίρεση τις θηριώδεις οπές απαγωγής αέρα πίσω από τους μπροστινούς θόλους που έχουν σχεδιαστεί για να διοχετεύουν τον αέρα έξω από τους θόλους συμβάλλοντας στην παραγωγή κάθετης δύναμης, είναι λεία με καμπύλες.

Το περιμετρικό παρμπρίζ εγγυάται την μέγιστη ορατότητα στην πίστα και συνδέεται με την οροφή που ανοίγει αποτελώντας το σημείο πρόσβασης. Παρά το γεγονός ότι η VGT είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, η σχεδίαση της σιλουέτας της παραπέμπει σε μια τυπική κεντρομήχανη κατασκευή όπως υποδηλώνει η θέση του θαλάμου επιβατών και η χάραξη του πίσω τμήματος.

Η ενιαία γραμμή LED στο πίσω τμήμα παραπέμπει σαφώς στην ηλεκτροκίνητη Taycan ενώ την εικόνα του πίσω τμήματος συμπληρώνουν περίτεχνα αεροδυναμικά ενεργά πτερύγια στον διαχύτη και στον προφυλακτήρα που αναλαμβάνουν να συνεισφέρουν στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το αμάξωμα και το σασί αποτελούνται από ανθρακόνημα και τιτάνιο ενώ η μινιμαλιστική λογική δίνει τον τόνο και στο εσωτερικό όπου ξεχωρίζουν ο διαφανής ολογραμματικός πίνακας οργάνων, το σπορ τετραγωνισμένο τιμόνι με τους διακόπτες και κάποιοι ακόμα δεξιά από τον οδηγό που συγκεντρώνουν τις κρίσιμες αγωνιστικές λειτουργίες.

Παρά το γεγονός ότι η VGT προορίζεται αποκλειστικά για το Playstation η Porsche μπαίνει επίσης στον κόπο να δημοσιοποιήσει στοιχεία επιδόσεων σύμφωνα με τα οποία, το εικονικό supercar αποδίδει συνδυαστικά 1.292 ίππους κάτι που της επιτρέπει να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα. H μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 350 χλμ. ενώ η αυτονομία της ανέρχεται σε 500 χλμ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024