Αφωνος έμεινε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία από την απάντηση που πήρε όταν τόλμησε να ζητήσει στοιχεία για την τουρκική προεδρία.

Το ερώτημα που έθεσε στον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο βουλευτής του κόμματος CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης Sezgin Tanrıkulu, ήταν «πόσα οχήματα διαθέτει η προεδρία».

Αφοπλιστική απάντηση

«Οσα χρειάζονται» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του αντιπροέδρου, όπως μεταδίδει μέσω Twitter η Yol TV.

Σύμφωνα με τις διατάξεις…

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το yolhaber.net επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANKA, ο Sezgin Tanrıkulu ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των οχημάτων που διαθέτει η Προεδρία και το κόστος των καυσίμων τους.

Για να λάβει την απάντηση από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι: «Οι προεδρικές υπηρεσίες καλύπτονται από τον αριθμό των οχημάτων που απαιτεί η υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, σύμφωνα με τις αρχές της εξοικονόμησης.

»Αφετέρου, οι δαπάνες προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών και οι δαπάνες προσωπικού της Προεδρίας γίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, με το ποσοστό πιστώσεων που ορίζεται στον Προϋπολογισμό και δημοσιεύονται στο Δελτίο Στατιστικής της Κεντρικής Κυβέρνησης από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιων Λογαριασμών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr