Ολυμπιακός – Μονπελιέ 2-3 – Έπεσαν μαχόμενοι οι «Ερυθρόλευκοι»
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 σετ από τη Μονπελιέ στο Ρέντη για τον επαναληπτικό της φάσης των «32» του CEV Cup και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση – Δεν παράτησαν το ματς οι Πειραιώτες, έδωσαν τη μάχη τους και πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη.
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μονπελιέ, καθώς ηττήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» με 3-2 σετ στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του CEV Cup και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Το έργο των «Ερυθρόλευκων» ήταν εξ αρχής δύσκολο μετά την ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς στη Γαλλία. Κι αυτό διότι η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη χρειαζόταν να πάρει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 και να πάρουν και το χρυσό σετ.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς στα δύο πρώτα σετ οι Πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν αρκετά λάθη, είχαν χαμένα σερβίς, την ώρα που οι Γάλλοι ήταν αποφασισμένη να πάρουν και στο δεύτερο ματς τη νίκη και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση από το δεύτερο σετ.
Παρά τον αποκλεισμό τους, οι παίκτες του Καζάζη δεν παράτησαν το ματς, παρουσίασαν σοβαρό πρόσωπο στη συνέχεια και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 στα σετ (από 2-0).
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και είχαν στα πρώτα λεπτά το προβάδισμα (7-5, 8-6), ωστόσο οι Γάλλοι αντέδρασαν άμεσα και απέκτησαν το πάνω χέρι, καθώς πήραν διαφορά 6 πόντων (16-22, 18-24) και κατέκτησαν το πρώτο σετ με 19-25.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο επιθετικός στην αρχή του 2ου σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 8-8, με τους Γάλλους να ανεβάζουν ρυθμούς στη συνέχεια και να χτίζουν διαφορά (14-18, 16-20) και να φτάνουν στο 0-2 (20-25), κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο 3ο σετ, που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και πήρε από το ξεκίνημα διαφορά 4 πόντων (7-3), με τους Γάλλους να πλησιάζουν στον πόντο (12-11). Οι παίκτες του Καζάζη έχτισαν ξανά διαφορά (15-11, 19-14) και παρότι οι φιλοξενούμενοι έφεραν τη διαφορά στον πόντο (24-23), ο Ολυμπιακός έφτασε στο 25-23 και μείωσε σε 1-2 στα σετ.
Η Μονπελιέ ξεκίνησε καλύτερα στο 4ο σετ και προηγήθηκε με 4-6, 12-14 και 14-17, ωστόσο οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς, ισοφάρισαν σε 21-21 και με 26-24 έφεραν το ματς στα ίσα (2-2).
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά