Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο ισραηλινός πρόεδρος τού δώρισε φωτογραφία που δείχνει τους πατεράδες τους

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο ισραηλινός πρόεδρος τού δώρισε φωτογραφία που δείχνει τους πατεράδες τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χέρτζογκ για την ευγενική χειρονομία

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ επαναβεβαίωσαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν ως Δημοκρατίες με μακρά ιστορική διαδρομή στην Ανατολική Μεσόγειο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Χέρτζογκ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και το επιχειρηματικό περιβάλλον, μετατρέποντάς την εκτός από ελκυστικό τουριστικό προορισμό και σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Το δώρο

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χέρτζογκ δώρισε στον πρωθυπουργό μία φωτογραφία του Kωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Χάιμ Χέρτζογκ, πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ (1983-1993) και πατέρα του σημερινού Προέδρου.

«Είναι μια όμορφη φωτογραφία από την επίσκεψη του πατέρα σας στην κατοικία του Προέδρου του Ισραήλ το 1992. Εικονίζονται ο πατέρας σας με τον πατέρα μου, και οι δύο είναι πια στον παράδεισο» ανέφερε ο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χέρτζογκ για την ευγενική χειρονομία.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην απόφαση που ελήφθη το 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την Ελλάδα και στο πώς αυτή η ενέργεια, που συνιστούσε στροφή στην πολιτική της Ελλάδας, οδήγησε στη ραγδαία βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων από τότε.

«Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου τήρησε τη δέσμευσή του για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, αν θυμάμαι καλά, 10 ημέρες μετά την ορκωμοσία του», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κ. Χέρτζογκ να υπογραμμίζει ότι η κίνηση αυτή «αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη, θετική αλλαγή, για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024