Μια πρωτοβουλία που δεν συνηθίζεται λαμβάνει ο Δήμος Νέων Μουδανιών. Σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία θα απλώσει άσφαλτο από ανακυκλωμένα πλαστικά

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να επιστρωθούν χιλιόμετρα δρόμων με ανακυκλωμένο πλαστικό; Απίθανο; Κι όμως πραγματικό. Πρόκειται για μία μέθοδο, που εφαρμόζει ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Δήμο Νέων Μουδανιών.

«Πρώτος ο Δήμος Νέας Προποντίδας επιθυμεί μέσα από αυτή την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει, ώστε όλοι μαζί: πολιτεία, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, να πετύχουμε την καλύτερη διαχείριση των πλαστικών» αναφέρει η ανακοίνωση-πρόσκληση του Δήμου και συνεχίζει

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, αλλά λιγότερο από το 10% ανακυκλώνεται, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα υπόλοιπα πλαστικά απορρίμματα καταλήγουν σε χωματερές, όπου θάβονται ή καίγονται.

Με δεδομένο ότι επιδιώκουμε:

  1. Τη μείωση άνθρακα
  2. Τη μείωση δαπανών
  3. Τη δραστηριοποίηση της Ανακύκλωσης
  4. Τη μείωση του ενταφιασμού και της αποθήκευσης του πλαστικού.
  5. Τον καθαρισμό πυθμένων, ακτών, πόλεων κ.ά. από τα πλαστικά
  6. Την κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών.

αναλάβαμε την παραπάνω πρωτοβουλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr