Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν ασφαλείς παιδικές χαρές, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρέδωσε 3 αναβαθμισμένες. Η προσπάθεια σε αρκετούς Δήμους για σύγχρονες παιδικές χαρές συνεχίζεται. Από εδώ και πέρα πρέπει να συντηρούνται σωστά και να προστατεύονται από βανδαλισμούς, ενώ να υπάρχει και μέριμνα για παιχνίδια εναρμονισμένα στις ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ολοκληρώθηκαν και οι χώροι παραδόθηκαν πιστοποιημένοι και ανακαινισμένοι προς χρήση από το κοινό.

Ειδικότερα, το έργο ¨Προμήθεια δαπέδου και εξοπλισμού των παιδικών χαρών¨ που ολοκληρώθηκε, αφορά τις  παιδικές χαρές:

  • Ριζαρείου (Αγία Σκέπη) – που βρίσκεται επί της οδού Μωραιτίνη
  • Χώρος πρασίνου Αμφιθέας – Ζαΐμη – Ναϊάδων (που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αμφιθέας με τις οδούς Ζαΐμη και Ναϊάδων)
  • Πλ. Αγίων Θεοδώρων (που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Ακριτών).

Οι τρεις  αυτές παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας και πλέον αποτελούν  ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά.

Όπως αναφέρουν από τον Δήμο έγινε χρήση κατάλληλα επιλεγμένων υλικών και οργάνων ώστε να φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις με κύριο μέλημα τα παιδιά  και οι γονείς τους , να απολαμβάνουν σύγχρονους και καλαίσθητους χώρους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Επιπλέον τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας ο οποίος δένει αρμονικά με το δάπεδο ασφαλείας δημιουργώντας μια συνέχεια με το φυσικό περιβάλλον καθώς και νέα φωτιστικά σώματα led τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερη φωτεινότητα και ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας των επισκεπτών.

Τα τρία έργα εγκρίθηκαν και επιχορηγήθηκαν κατά 80%  από το Πράσινο Ταμείο, μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενώ υπήρχε και ιδία συμμετοχή, από πόρους του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr