Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Η εκλογή του νέου αρχηγού μπορεί να οδηγήσει σε επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του Κέντρου, αρκεί ο νέος πρόεδρος να επιδείξει τόλμη και να μεταφράσει σωστά τα προτάγματα της εποχής και τις επιθυμίες της εκλογικής βάσης.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο περίπατος της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις είναι σε έναν βαθμό απότοκο της ανυπαρξίας εναλλακτικής πρότασης. Τη στιγμή που επί μήνες, για παράδειγμα, ταλαντευόταν ακόμα και για το κατά πόσο πρέπει να πιέσει την Εκκλησία να συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο αντιπολιτευτικός λόγος προέτασσε μανιτάρια σε βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φωτογραφίες από εκδρομές του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 και εκπροσωπείτο στη Βουλή από αντιεμβολιαστικά κρεσέντο του Παύλου Πολάκη.

Οι κυβερνητικές ολιγωρίες περνούν σχεδόν στα ψιλά, αφού οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοποιούν τον πολιτικό τους χρόνο για να καταθέτουν ερωτήσεις για το μπλοκάρισμα των τρολ του Διαδικτύου – συγκεκριμένα, 40 βουλευτές σε 17 υπουργούς – ή στέλνουν γράμματα στον Μαρκ Ζάκεμπεργκ «να δώσει απαντήσεις» επειδή κατέβαιναν από το Facebook οι φωτογραφίες από συγκεντρώσεις υπέρ του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα. Αποτέλεσμα, οι άστεγοι ψηφοφόροι του Κέντρου να στηρίζουν ΝΔ, αντιμετωπίζοντάς την ως ισχυρό αντίβαρο στην προοπτική επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται άλλωστε και στις σφυγμομετρήσεις. Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis τον Σεπτέμβριο οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ είχαν απαντήσει ότι έχουν αρνητική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 92%, ενώ για την κυβέρνηση 39%. Αξέχαστη έχει μείνει στο Μαξίμου η δημοσκόπηση του Ιανουαρίου της ίδιας εταιρείας, όπου οι θετικές κρίσεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφταναν το 92%, όταν στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 88%!

Η εκλογή λοιπόν του νέου αρχηγού μπορεί να οδηγήσει σε επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του Κέντρου, αρκεί ο νέος πρόεδρος να επιδείξει τόλμη και να μεταφράσει σωστά τα προτάγματα της εποχής και τις επιθυμίες της εκλογικής βάσης.

Και πρώτα απ’ όλα, να έχει ξεκάθαρες θέσεις. Εν κατακλείδι, οι 270.000 ψηφοφόροι έδειξαν ότι υπάρχει απογοήτευση τόσο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης όσο και για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Και βέβαια ανέδειξαν την επιθυμία των πολιτών για την ύπαρξη ενός δυνατού ενδιάμεσου πόλου. Κάποιοι βέβαια εμφανίζονται υπεραισιόδοξοι για το νέο ΠΑΣΟΚ κρίνοντας από το συνολικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα, παραβλέποντας ίσως κάτι βασικό. Οτι έως τώρα αθροίζονταν οι προσδοκίες έξι δεξαμενών υποψηφίων. Μένει να φανεί τι θα γίνει όταν παραμείνει αυτή του νικητή της Κυριακής.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024