Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τον Έλληνα αστυνομικό που συνέλαβαν οι Τούρκοι - Ψηλά το θέμα στον τουρκικό Τύπο - Πληροφορίες ότι αφέθηκαν ελεύθεροι

Θρίλερ με τον Έλληνα αστυνομικό που συνέλαβαν οι Τούρκοι – Ψηλά το θέμα στον τουρκικό Τύπο – Πληροφορίες ότι αφέθηκαν ελεύθεροι

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας αρχιφύλακας είχε πάει για εκδρομή στην Ανδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του, έχοντας ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου...

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στις ελληνικές αρχές, όταν έγινε γνωστό πως ένας Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη την Κυριακή στην Τουρκία, όπου και κρατείται το τελευταίο 24ωρο. Μαζί του βρίσκεται και μια ακόμα γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι σύντροφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σε τοπικά ΜΜΕ, τις οποίες μεταδίδει το evrosonline.gr, ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν χθες στην Αδριανούπολη αφέθηκαν ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας αρχιφύλακας είχε πάει για εκδρομή στην Ανδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του, έχοντας ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου…

Ο αστυνομικός και η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Doyran της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα – Δείτε τον χάρτη

Ωστόσο, τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του και όταν τον αναζήτησαν, έγινε γνωστή η σύλληψή του όπως και της συντρόφου του η οποία έχει καταγωγή από τον Έβρο.

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων φιλοξενείται σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο αρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινήθηκε σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου, κοντά στο ποτάμι. Μάλιστα, τη Δευτέρα πέρασε αυτόφωρο στην Τουρκία, με την οικογένειά του να αναφέρει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα έχει επιλέξει να κρατήσει ήπιους τόνους στο θέμα, γι’ αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση, αφού είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και η ελληνική επιθυμεί να λυθεί «αναίμακτα». Μάλιστα, για μια ιστορία που θυμίζει έντονα την υπόθεση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι έμειναν «φυλακισμένοι» στην Τουρκία για πέντε ολόκληρους μήνες, όταν πέρασαν κατά λάθος τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθησαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελλάδα φέρεται να έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την Τουρκία για το συμβάν, μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο», η οποία εκκρεμεί.

Σύμφωνα, δε, με τουρκικά ΜΜΕ οι δύο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης, μετά την ανάκριση τους από τη χωροφυλακή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο τα κινητά, όσο και τα προσωπικά αντικείμενα του δύο Ελλήνων έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται.

Η σύλληψη και ο εντοπισμός τους

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία την Κυριακή, αλλά δεν επέστρεψε.

Όταν σήμερα, Δευτέρα, στις 06.00 το πρωί δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Φερρών, όπου εργάζεται ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του ενημέρωσε, ως όφειλε, το αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης για την απουσία του αστυνομικού και τότε άρχισε αμέσως διαδικασία αναζήτησης.

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα έμαθαν ότι ο Μανώλης Βαλασούδης είχε συλληφθεί. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς στην Τουρκία να τον… έχουν βάλει στο μάτι από τη στιγμή που πέρασε τα σύνορα. Όταν λοιπόν είδαν ότι έφτασε κοντά στο χωριό Δοϊράνη του Έβρου, τον συνέλαβαν με την αιτιολογία ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτικά απαγορευμένη περιοχή και τραβούσε φωτογραφίες.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024