Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας,  Σίμο Αναστασόπουλο και τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νίκο Βέττα, με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΟΤ και δημοσιογράφο του Βήματος Κώστα Τσαούση.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, διοργανώνει από σήμερα έως και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, το «32ο Greek Economic Summit», με την στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

Το «32ο Greek Economic Summit», το οποίο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πολυετή και επιδραστική πορεία που διαχρονικά αντικατοπτρίζει τα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο συνέδριο για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Κεντρικός στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει και να διατυπώσει ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη προς ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και ευημερία για όλους. Παρά τα τεράστια βήματα στην τεχνολογία που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, είναι προφανές ότι το παγκόσμιο και εγχώριο οικοσύστημα δοκιμάζεται από ανισότητες και κοινωνικο-οικονομική ανασφάλεια με αποτέλεσμα να επικρατεί μια γενικευμένη αστάθεια, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, ενισχύουν το αίσθημα της ανησυχίας και της αβεβαιότητας, σηματοδοτώντας την ανάγκη για γενναίες αλλαγές και πολιτικές διαχείρισης που θα τονώσουν το οικονομικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι χρειάζονται νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ευημερία με σεβασμό προς όλους χωρίς αποκλεισμούς. Από την πλευρά της, η Ελλάδα ξεπερνώντας το σκόπελο των προηγούμενων ετών και με μεθοδευμένες ενέργειες, έχει δημιουργήσει ένα επιτυχημένο αφήγημα με όραμα για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές. Εφαρμόζει πιστά ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αναδιάρθρωση δημόσιων δαπανών, βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύσεις και ψηφιοποίηση, ενώ εργάζεται συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr