Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση παράλληλα με την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ερίκ Ζεμούρ

Γαλλία – Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση παράλληλα με την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ερίκ Ζεμούρ

Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα 50 οργανώσεων, συνδικάτων και κινημάτων να διαδηλώσουν υπέρ της δημοκρατίας και κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού

Όσο πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην πρώτη συγκέντρωση του, πλέον επίσημα, προεδρικού υποψηφίου Ερίκ Ζεμούρ τόσο ισχυρός ήταν ο παλμός και στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που οργάνωσαν σήμερα ακτιβιστικές οργανώσεις στο Παρίσι, προκειμένου ακριβώς να χαλάσουν το… πάρτι του ακροδεξιού Ζεμούρ.

Θυμίζουμε πως ο 63χρονος συγγραφέας και τηλεοπτικός σχολιαστής ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας επίσημα την υποψηφιότητα του για τη γαλλική προεδρία και η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση είχε στόχο να αποτελέσει μια επίδειξη δύναμης της απήχησης που έχει αρχίσει να αποκτά.

Άλλωστε, η μία μετά την άλλη οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν ως τον ικανότερο υποψήφιο να περάσει με τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης.

Με πρότυπο την εθνικιστική ρητορική του… Ναπολέοντα

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εκστρατείας του Ζεμούρ, που στήνεται με πρότυπο την εθνικιστική ρητορική του… Ναπολέοντα(!), τουλάχιστον 19.000 άτομα είχαν υπογράψει για τη συμμετοχή τους στην πρώτη προεκλογική συνάθροιση του ακροδεξιού πολιτικού.

Όμως, ακτιβιστικές και όχι μόνο οργανώσεις αποφάσισαν να «κλέψουν» τα φώτα της δημοσιότητας και να στείλουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας δημιουργώντας μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο του Παρισιού.

Πραγματικά, η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθη κόσμου, με πάνω από 50 οργανώσεις, συνδέσμους και πολιτικά κινήματα να διαδηλώνουν υπέρ της δημοκρατίας και της ανοχής και κατά της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους που προάγει ο Ζεμούρ.

Μάλιστα, αν και ο πυρήνας της διαδήλωσης ήταν στο Παρίσι, μικρές ομάδες αριστερών ακτιβιστών μετέβησαν στο Βιλπίν, όπου λάμβανε χώρα η συγκέντρωση του Ζεμούρ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια.

Σημειωτέον πως περίπου τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, όλα τα κόμματα έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για την προεδρική κάλπη.

Μάλιστα, χθες και το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, μέσα από προκριματικές εκλογές, επέλεξε την Βαλερί Πεκρές ως την υποψήφια του κόμματος για την προεδρία.

Η κυρία Πεκρές επικράτησε του Ερίκ Σιοτί λαμβάνοντας το 61% των ψήφων, ωστόσο οι πρώτες δημοσκοπήσεις την δείχνουν να λαμβάνει μόλις το 11% των ψήφων και να έχει μικρές πιθανότητες να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024