Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1 – Τα αποτελέσματα που δίνουν το πρωτάθλημα στον Φερστάπεν

Formula 1 – Τα αποτελέσματα που δίνουν το πρωτάθλημα στον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μετά το τέλος του Grand Prix στη Σαουδική Αραβία, αρκεί να υπάρχει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που να τον ευνοούν έναντι του Λιούις Χάμιλτον

Το Grand Prix στη Σαουδική Αραβία είναι ήδη ιστορικό για τη Formula 1, καθώς είναι το πρώτο που γίνεται στη χώρα, αλλά μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν το τέλος του βρει τον Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Ολλανδός της Red Bull είναι οκτώ βαθμούς μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον (551,5 – 543,5) δύο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και χρειάζεται ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων στην πίστα της Τζέντα, για να τερματίσει την κυριαρχία του βρετανού επτάκις πρωταθλητή στο άθλημα.

Ειδικότερα, ο Φερστάπεν πρέπει να μαζέψει 18 βαθμούς περισσότερους από τον άμεσο ανταγωνιστή, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τέσσερις τρόπους, οι οποίοι είναι οι εξής:

    • Να κερδίσει, να κάνει τον ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον να τερματίσει τουλάχιστον 6ος
    • Να κερδίσει και ο Χάμιλτον να τερματίσει τουλάχιστον 7ος
    • Να βγει 2ος, να κάνει τον ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον να τερματίσει τουλάχιστον 10ος
    • Να βγει 2ος και ο Χάμιλτον να μείνει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας

Το έργο του ωστόσο θα είναι αρκετά δύσκολο μετά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών, που έφεραν τον Λιούις Χάμιλτον στην pole position και τον Ολλανδό στην 3η θέση, μετά το ατύχημα που είχε στην τελευταία του προσπάθεια, το οποίο δεν του επέτρεψε να την ολοκληρώσει.

Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο έτερος οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, που σίγουρα θέλει να βοηθήσει την ομάδα και τον Βρετανό παίζοντας άμυνα σε μιία πίστα που δεν επιτρέπει σε πολλά σημεία τα προσπεράσματα, κάτι που σημαίνει πως η εκκίνηση (19:30, 50 γύροι) θα είναι κλειδί για την πορεία του αγώνα.

Υπάρχει φυσικά και το σενάριο οι δύο οδηγοί να είναι ισόβαθμοι στην κορυφή μετά το τέλος του Grand Prix (νίκη Χάμιλτον με ταχύτερο γύρο, 2ος ο Φερστάπεν), κάτι που σημαίνει πως ο τελευταίος αγώνας στο Άμπου Ντάμπι (10-12/12) θα αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Γενικά πρόκειται για μια ιδιαίτερη σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα αλλάξουν τα πάντα από την επόμενη χρονιά, με τις περισσότερες ομάδες να εκκινούν από την ίδια αφετηρία.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024