Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Πώς να τον δουν χωρίς να φέρουν το χέρι στο μέτωπό τους;

Ολυμπιακός – Πώς να τον δουν χωρίς να φέρουν το χέρι στο μέτωπό τους;

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπαιζε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ίσως και καλύτερα

Χορεύοντας στη βροχή. Ο Ολυμπιακός πέρασε επιβλητικά από το Ηράκλειο στέλνοντας μήνυμα ανωτερότητας. Το συνόψισε εύστοχα ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του μετά το 3-1. Το μήνυμα όμως δεν είχε αποδέκτη τον ΟΦΗ που το πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Το μήνυμα εστάλη σε αυτούς που θεωρητικά τον καταδιώκουν στην βαθμολογία. Τον καταδιώκουν, τρόπος του λέγειν. Όσοι τον κυνηγούν λοιπόν ισχυρίζονταν ότι πού θα πάει, θα σκοντάψει, αφού δεν παίζει όπως τα προηγούμενα χρόνια. Να όμως που στο Ηράκλειο έπαιξε όπως έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια. Ίσως και καλύτερα.

Αυτή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Μπάλα ποιότητας με συνεχή κίνηση, κυκλοφορία της μπάλας, πίεση ψηλά και ξεχωριστές ατομικές ενέργειες. Πώς να αντιμετωπίσει κάνεις έναν τέτοιον Ολυμπιακό; Πώς να τον σταματήσει; Σοβαρός, με εξαίρεση ένα λάθος στην αρχή, παραγωγικός στη μεσαία γραμμή και με τον Ρόνι Λόπες να κεντάει στην επίθεση. Ναι, ο Βραζιλιάνος με το πορτογαλικό διαβατήριο πρέπει να μπει τρίτος στη σειρά μετά τον Παπέ Σισέ και τον Γιαν Εμβιλά. Έλα όμως που είδηση αποτελεί η δική του εξαιρετική εμφάνιση. Φυσικά η καλύτερή του από τότε που ήρθε. Μάλλον για να ακριβολογούμε η πρώτη ολοκληρωτικά καλή.

Δείγματα της αλλαγής του πήραμε στα δύο τελευταία ματς όπου χρησιμοποιήθηκε. Στο Γεντί Κουλέ μάς έδωσε να καταλάβουμε γιατί τον ήθελε ο Μαρτίνς. Γιατί εξτρέμ σαν κι αυτόν μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι με μια ενέργειά τους. Με τον ΟΦΗ δεν το έκρινε, αλλά το κατοχύρωσε στον Ολυμπιακό με το τρίτο γκολ που πέτυχε. Με μια επαφή κοντρόλ και ξεμαρκάρισμα. Έτσι κέρδισε τον λίγο χώρο που του χρειαζόταν για να εκτελέσει. Φανερά αδυνατισμένος, φρέσκος, γυρνούσε πίσω να μαρκάρει και έφευγε με ταχύτητα στην επίθεση. Εφόσον κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο θα είναι σαν μια νέα μεταγραφή. Ήρθε το καλοκαίρι και άρχιζε να παίζει σύμφωνα με την κλάση του όταν μπήκε ο χειμώνας. Χαλάλι του κι ας άργησε.

Εδώ που τα λέμε για διάφορους λόγους άργησε και ο Γιαν Εμβιλά. Ο παίκτης-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Με τον ΟΦΗ τα έκανε όλα, όπως τα έκανε και την περσινή χρονιά. Σούπερ παίκτης, που καμιά άλλη ομάδα δε διαθέτει σε αυτήν τη θέση. Οξυδερκής, αεικίνητος, μεθοδικός και απολύτως ψύχραιμος και το κυριότερο, με δυνάμεις. Με τον Γάλλο σε αυτή την φυσική κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να μην έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων η ομάδα του Μαρτίνς. Τρίτος και καλύτερος ο Σισέ, που λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ. Άψογος αμυντικά, οδοστρωτήρας στην επίθεση.

Η ερυθρόλευκη μηχανή δείχνει να παίρνει μπροστά παρά τα μέχρι τώρα ρεταρίσματα. Η εξίσωση έχει γίνει πια πολύ δύσκολη για όσους φιλοδοξούν να μείνουν στο κυνήγι του έστω και από απόσταση. Δεν τον έπιασαν όταν ο ίδιος παραδεχόταν ότι είχε αγωνιστικές αρρυθμίες. Αν είναι στο εξής όπως ήταν στο Ηράκλειο και όπως τον περιέγραψε ο Νίκος Νιόπλιας, ποιος και πώς θα μπορέσει να τον παρακολουθήσει χωρίς να φέρει τα χέρια του στο μέτωπό του για να διευκολυνθεί να δει μακρύτερα;

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024