Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος - «Ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος – Υπάρχει εύλογη ανησυχία»

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος – «Ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος – Υπάρχει εύλογη ανησυχία»

Οι χρηματαγορές, όπως φαίνεται, δεν εμπιστεύονται τον νέο υπουργό Οικονομικών, με αποτέλεσμα η λίρα να έχει υποτιμηθεί κατά 3% έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Την εύλογη απόγνωση και ανησυχία των Τούρκων πολιτών, τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ αλλά και τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ παράλληλα με το ενδεχόμενο ενός απρόσμενου επεισοδίου, σχολίασαν ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.

«Βασικά προϊόντα δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ. Τα ράφια είναι άδεια», σχολίασε για τις ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών ο κ. Ρομπόπουλος, μιλώντας στο MEGA σήμερα Σάββατο.

Στο μεταξύ οι χρηματαγορές, όπως φαίνεται, δεν εμπιστεύονται τον νέο υπουργό Οικονομικών, με αποτέλεσμα η λίρα να έχει υποτιμηθεί κατά 3% έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Οι Τούρκοι πολίτες θεωρούν ότι είναι συνεχιστής του γαμπρού του Ερντογάν και φοβούνται για χειρότερες ημέρες.

«Όσο αφορά την τουρκική οικονομία η εσωτερική υποτίμηση φέρνει πάντα πρόσκαιρα ανάπτυξη, αλλά αυτό δεν κρατάει για πολύ. Διότι έχουμε μεγάλο πληθωρισμό και πτώση της αγοραστικής αξίας», δήλωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Αυτή η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων τονώνει τις εξαγωγές φέρνει ανάπτυξη, αλλά το κάνει για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά αρχίζουν τα προβλήματα», πρόσθεσε.

«Ο Ερντογάν βασίζεται στο ότι θα εκβιάσει και πάλι την Ευρώπη. Ξέρει ότι θα γίνουν κινήσεις στην Ευρώπη για να μην καταρρεύσει η τουρκική οικονομία», τόνισε.

Απρόβλεπτος ο Ερντογάν

«Ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Υπάρχει εύλογη ανησυχία πως θα επιχειρήσει να αλλάξει τη δική του πολιτική ατζέντα δημιουργώντας μία τεχνητή κρίση με τη Ελλάδα και την Κύπρο», σημείωσε.

«Στο οικόπεδο 10 που θα είναι παρούσα η αμερικανική εταιρεία δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να κάνει οτιδήποτε», σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Αν έχουμε κάτι θα έχουμε στο οικόπεδο 6 που είναι οι Γάλλοι και οι Ιταλοί», είπε εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι μετά τη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας, ίσως πιέσει λίγο περισσότερο τους Γάλλους.

«Εάν δεν ξεκινήσουν οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, οι νόμιμες από εμάς εννοώ πριν τον Ιανουάριο. Προφανώς θα έχουμε κάποια ησυχία. Αν όμως ξεκινήσουν νωρίτερα θα έχουμε κάποιου είδους αναταραχή», κατέληξε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024