Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης – Απίθανο η τρίτη δόση να μην πιάνει την παραλλαγή Όμικρον

Μαγιορκίνης – Απίθανο η τρίτη δόση να μην πιάνει την παραλλαγή Όμικρον

"Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια", ανέφερε.

Ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε την παραλλαγή Όμικρον σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε ο καθηγητής σε ανάρτησή του στο Facebook, είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για νοσηρότητα και θνησιμότητα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν.Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εμβολιαστείτε και brace for impact!».

Γιατί μειώθηκε ο χρόνος για την αναμνηστική δόση στο μισό;

O καθηγητής μάλιστα σε σχόλιο του απαντά στο γιατί μειώθηκε ο χρόνος για την αναμνηστική δόση από τους έξι μήνες στους τρεις.

Όπως τονίζει με την παραλλαγή Δέλτα δεν ήταν απαραίτητο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, ωστόσο με τη νέα μετάλλαξη αυτό είναι αναπόφευκτο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Tο «γλυκό σημείο» για τις ενισχυτικές δόσεις είναι μεταξύ 2 και 3 μηνών. Με την Δέλτα δεν ήταν απαραίτητο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Από την στιγμή που έρχεται μία νέα μετάλλαξη την οποία και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε η επιτάχυνση της διευρυμένης ανοσοποίησης είναι εκ των ουκ άνευ.

inSports

«Η Τσέλσι αγόρασε τον Ολίσε από την Κρίσταλ Πάλας»

Εξαετές συμβόλαιο με τον Μίκαελ Ολίσε υπέγραψε η Τσέλσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα « TEAMtalk».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024