Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο τυχερός είναι ο Κώστας Τσιμίκας

Πόσο τυχερός είναι ο Κώστας Τσιμίκας

Το ταξίδι του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Εμβόλιμη η 14η αγωνιστική της Premier League και όσοι επένδυσαν την ψυχαγωγία τους, βράδυ Τετάρτης, στο παραδοσιακό ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, ομολογουμένως πρέπει να πήγαν για ύπνο με το χαμόγελο στα χείλη. Πολλώ δε μάλλον οι φαν της αδιανόητης Λίβερπουλ που για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος έβαλε τέσσερα. Αρσεναλ (4-0), Σαουθάμπτον (4-0), Εβερτον (1-4) είναι πλέον οι πιο πρόσφατες παραστάσεις μιας πολεμικής μηχανής που δεν σταματά να σκοράρει: 43 γκολ σε 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Ακριβώς 15 γκολ στο 5Χ5 ταξίδι της στο Champions League. Και 12 γκολ στο Λιγκ Καπ. Δηλαδή 70 γκολ και αν ρίξετε μια ματιά στο ημερολόγιο θα διαπιστώσετε πως μόλις μπήκε ο Δεκέμβρης. Ούτε καν στα μισά του δρόμου δεν είμαστε…

Δεν έχει κατακτήσει φυσικά κάτι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Και μάλιστα στο πρωτάθλημα είναι μόλις στην 3η θέση. Αλλά 70 γκολ σε 23 αγώνες – όπερ, κάτι παραπάνω από τρία γκολ κατά μέσο όρο – κατοχυρώνουν αυτονόητα τον τίτλο του πιο fun to watch ποδοσφαιρικού club της Ευρώπης. Ενός συνόλου που ψάχνεις το τηλεκοντρόλ κάθε φορά που ξέρεις ότι αγωνίζεται.

Προς τι όμως η αναφορά στους Reds; Με το χέρι στην καρδιά, για τον Κώστα Τσιμίκα. Και για την τύχη του να συμμετέχει σε αυτό το υπερθέαμα. Λες και είναι ροκ σταρ ο 25χρονος κορυφαίος έλληνας ποδοσφαιριστής των καιρών μας. Κάποιος που κατάφερε από τον Ολυμπιακό σε μία νύχτα να βρεθεί στο Ανφιλντ, και μάλιστα σε μια συγκυρία σχεδόν ιστορική για τους Reds. Στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ που προφανώς και βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για την καλύτερη Λίβερπουλ του αιώνα.

Υπάρχει πάντα το παράδειγμα του Σωκράτη, του πιο επιτυχημένου έλληνα ποδοσφαιριστή εκτός συνόρων και της μυθικής διαδρομής με Μίλαν, Ντόρτμουντ, Αρσεναλ κ.λπ. Υπάρχει ο Κώστας Μανωλάς που έφτασε δικαίως να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της Ευρώπης. Υπάρχουν ακόμη ο Χαριστέας, ο Γεωργάτος, ο Γιαννακόπουλος, ο Μαχλάς, ο Καραγκούνης, ο Σαμαράς κ.λπ. που σίγουρα έκαναν το δικό τους όμορφο ταξίδι. Πιθανότατα όμως αυτό που συμβαίνει τώρα με τον Τσιμίκα να μην έχει ταίρι. Ειδικά από τη στιγμή που ο έλληνας άσος κατάφερε να κατοχυρώσει και τη θέση του στο rotation, αλλά και να εκτοξεύσει τη δημοφιλία του στο κοινό. Η Λίβερπουλ μπορεί να μην κατακτήσει τίποτα. Μπορεί όμως να πάρει και τα πάντα… Αυτό και μόνο κάνει το ταξίδι συναρπαστικό.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024