Θα επαναφέρουμε τους περιορισμούς για την Covid-19 μετά την «πολύ ισχυρή» σύσταση των υγειονομικών αξιωματούχων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Νέους αυστηρούς περιορισμούς στον κλάδο της φιλοξενίας και στις επισκέψεις στα σπίτια ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, προκειμένου να μειώσει το ποσοστό των μολύνσεων από την Covid-19, μετά την προειδοποίηση αξιωματούχων ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη μετάβαση στην περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς μερικούς περιορισμού είναι απλά πολύ μεγάλοι», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μιχόλ Μάρτιν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Θα επαναφέρουμε τους περιορισμούς για την Covid-19 μετά την «πολύ ισχυρή» σύσταση των υγειονομικών αξιωματούχων, προσέθεσε.

Η Όμικρον κινδυνεύει να προκαλέσει «πολύ σοβαρή κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «όσο περισσότερο διαβάζουμε για την παραλλαγή Όμικρον, τόσο περισσότερο ανησυχούμε».

Τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν έως τις 9 Ιανουαρίου. Θα σερβίρονται μόνον όσοι είναι σε τραπέζια στα μπαρ. Έξι άτομα το πολύ θα είναι σε κάθε τραπέζι στα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας υποσχέθηκε την παροχή οικονομικής υποστήριξης στον κλάδο της φιλοξενίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr