Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Κάθειρξη 21 ετών και 7 μηνών στην 34χρονη για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας

Θεσσαλονίκη – Κάθειρξη 21 ετών και 7 μηνών στην 34χρονη για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας

Στην κατηγορούμενη δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό και η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 7 μηνών, με εκτιτέα τα 20 έτη, καταδικάστηκε η 34χρονη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2020.

Ομόφωνα το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για αρπαγή ανηλίκου, με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο, έκθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για αποκλειστικά ιδία χρήση.

Την απάλλαξε μόνο για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της ανάμειξής του σε ποτό, με σκοπό τη διάθεσή του.

Στην κατηγορούμενη δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό και η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Όσον αφορά τον 41 ετών συγκατηγορούμενό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για συνέργεια στην αρπαγή, το δικαστήριο δεν του χορήγησε ελαφρυντικό, αλλά αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του ενόψει του Εφετείου.

Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

«Τα μητρικά ένστικτα»

Εν τω μεταξύ, σοκ προκάλεσαν στη δικαστική αίθουσα όσα ισχυρίστηκε στη διάρκεια της απολογίας της η 34χρονη νωρίτερα.

«Ήθελα να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», υποστήριξε η 34χρονη, επιχειρώντας να αιτιολογήσει τις πράξεις της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Παραδέχτηκε, ακόμη, ότι χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη, αλλά αρνήθηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους για το κακό που έκανα. Έχω μετανιώσει πικρά για ό,τι έχω κάνει και θα το πληρώνω για όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ο σύζυγός μου με εξωθούσε στην πορνεία παράλληλα με την άλλη δουλειά μου. Όταν εκδιδόμουν, γνώρισα και τα ναρκωτικά. Αποφάσισα εγώ να δώσω το παιδί μου στον πρώην σύζυγό μου, με τον οποίο είχαμε αψιμαχίες και δεν μπορούσα να το πάρω. Άρχισα να νιώθω τύψεις και αναζητούσα κάπου να προσφέρω τα μητρικά μου αισθήματα», ανέφερε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes.gr.

Και συνέχισε: «Εκείνο το πρωί έκανα χρήση. Αρχικά είχα διαφορετικό προορισμό, δεν είχα στο πλάνο μου να πάρω το παιδί. Ήμουν πλανεμένη, δεν έβλεπα καθαρά τι ήθελα να κάνω. Πήγα στο σχολείο και συνάντησα τη Μαρκέλλα. Έκρινα ότι ήταν φυσιολογικό να την πάρω σπίτι μου, για να βγάλω τα μητρικά μου αισθήματα. Ήρθε πρόθυμα, χωρίς βία και αν έλεγε όχι δεν θα γινόταν τίποτα».

Σοκαριστικά στοιχεία

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι, όπου κρατούσε τη μικρή, ανέφερε τα εξής: «Κάναμε τα μαθήματα. Όταν έβγαλε τα παπούτσια μύριζαν τα ποδαράκια της. Της είπα αν θέλει να κάνουμε μπάνιο. Εγώ δεν έβγαλα ποτέ τα ρούχα μου. Την έτριψα με το σαμπουάν, αλλά δεν την άγγιξα στα ευαίσθητα σημεία με τον τρόπο που περιγράφετε.

Στην μπανιέρα ήταν μόνη της, ήταν μικρή και δεν χωρούσαμε και οι δύο μαζί. Όσο ήταν στο μπάνιο, εγώ πήγαινα στην κουζίνα και έκανα χρήση ναρκωτικών. Μετά της στέγνωσα τα μαλλιά και της έδωσα ρούχα να ντυθεί. Μετά παίζαμε με ένα κουτί με μπιζού. Της άρεσε. Κάποια στιγμή ρώτησε πότε θα φύγει και αν είναι καλά η μαμά της. Εκεί κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος», όπως είπε.

Στη συνέχεια, πάντως, παραδέχτηκε ότι έδωσε στην 10χρονη ηρεμιστικό: «Έκανα χρήση και πήρα και δύο ηρεμιστικά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έκοψα μισό και της το έδωσα. Είδαμε το amber alert και μου είπε να πάρουμε τηλέφωνο τη μαμά. Κατάλαβε και αυτή ότι έγινε κάτι κακό. Της είπα να πάει να κοιμηθεί και ότι θα πάμε το πρωί στη μαμά».

«Είχα την… κακή ιδέα να της δώσω κοκαΐνη»

«Δεν είχα σκοπό να ασελγήσω. Την επόμενη μέρα όταν σηκώθηκε ήταν δύσκολο να συνέλθει, για να μπορέσω να τη γυρίσω πίσω. Την επόμενη μέρα το παιδί ήταν ζαλισμένο. Εκεί είχα την πολύ κακή ιδέα να συγκεντρώσω ίχνη κοκαΐνης από το σπίτι και να τη δώσω στη μικρή για να την αφυπνίσω και να δείχνει καλά», σημείωσε στην απολογία της, αφήνοντας άναυδο το ακροατήριο.

«Κατανοώ ότι μπορούσα να προκαλέσω κακό στο παιδί», παραδέχτηκε και τόνισε πως άφησε την 10χρονη το πρωί του Σαββάτου. «Δεν είχα σκοπό να την εγκαταλείψω. Της είπα να με ακολουθήσει. Την εντόπισαν αμέσως και όταν είδα το περιπολικό απομακρύνθηκα και αποφάσισα να φύγω».

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως συνεργός της, 41 ετών, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε είδε, ούτε άγγιξε την ανήλικη παθούσα. «Δεν είχα καταλάβει τις προθέσεις της», δήλωσε αναφερόμενος στη συγκατηγορούμενή του και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην κακοποίηση του παιδιού.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024