Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
8,57 εκατ. Ευρώ για την προστασία και την αναβάθμιση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας

8,57 εκατ. Ευρώ για την προστασία και την αναβάθμιση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής υπέγραψε, το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστα Σκρέκα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η σύμβαση προβλέπει τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. Ευρώ, που αποβλέπουν:

  • Στην αντιπυρική προστασία με τη βελτίωση των δασικών δρόμων, του δικτύου υδροδότησης των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, την πύκνωση των πυροφυλακείων και τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  • Στην απομάκρυνση των μπάζων, των απορριμμάτων και των ξερών δέντρων από το δάσος, στην αξιοποίηση των ξερών ξύλων, στη δεντροφύτευση στα σημεία που χρειάζεται και στην μετατροπή του πυροφυλακείου στην Πηγή Φυλής σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  • Στη συντήρηση και τη δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στο βουνό, στη συντήρηση των μονοπατιών, στην κατασκευή πέτρινων βρυσών, στην τοποθέτηση πινακίδων με πληροφορίες στην είσοδο του δάσους και σε κεντρικά σημεία του και στη δημιουργία εφαρμογών για την ψηφιακή διευκόλυνση των επισκεπτών.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

« Η Προγραμματική Σύμβαση προστατεύει τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και τις δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής. Προστατεύει, αναβαθμίζει και αναδεικνύει την πολύτιμη, για όλο το Λεκανοπέδιο χλωρίδα και πανίδα του δάσους. Παράλληλα, στηρίζει την Πάρνηθα ως αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Φυλής, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα που με την υπογραφή της σύμβασης έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου για το σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Sports in

Φορτούνης: «Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου» (vid)

Ο Κώστας Φορτούνης για όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024