Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τάσος Χαλκιάς - Ο Θεός των χριστιανών δεν είναι καλό, πιστεύω στην φιλοσοφία του Βούδα

Τάσος Χαλκιάς – Ο Θεός των χριστιανών δεν είναι καλό, πιστεύω στην φιλοσοφία του Βούδα

Ο Τάσος Χαλκιάς πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η γυναίκα με τα μαύρα»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και στον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα μίλησε ο Τάσος Χαλκιάς για τα ιερά τέρατα στο χώρο του θεάτρου, το κλείσιμο της σχολής του και το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.

«Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» είναι μια παράσταση λίγο παράξενη, ένα μεταφυσικό θρίλερ», δήλωσε για την παράσταση στην οποία συμμετέχει στο θέατρο «Πειραιώς 131».

«Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων του», σχολίασε για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος».

«Θα συνεργαζόμουν με ανεμβολίαστοι ηθοποιό. Εάν οι καλλιτέχνες που έχουμε ανοιχτόμυαλη κρίση βρίσκαμε ως λύση το ρατσισμό, ζητώ που καήκαμε», σημείωσε ο ηθοποιός.

«Κανένα μέτρο δεν είναι ενδεδειγμένο. Σε αυτόν που απαγορεύεις να μπει σε καφετέρια επειδή είναι ανεμβολίαστους, του επιτρέπεις να μπει στο μετρό», σχολίασε για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Το κλίμα στα γυρίσματα της σειράς «Χαιρετά μου τον Πλάτανο» είναι εξαιρετικό», ανέφερε για τη γνωστή σειρά στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν έχω βιώσει καμία δυσάρεστη συμπεριφορά στο χώρο μου. Έχω συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου. Εκείνη την εποχή τα ιερά τέρατα που έστησαν το ελληνικό θέατρο δεν προέβησαν σε άσχημες ενέργειες, οπότε δεν ανέχομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα», τόνισε ο ηθοποιός για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο της τέχνης.

Και συνέχισε  «τότε είχαν πραγματικά «εξουσία» εκείνοι οι άνθρωποι. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό. Κάποιοι είναι προφυλακιστέοι αυτοί τη στιγμή. Δεν έχει γίνει καμία δική ακόμα. Όταν αποδοθεί δικαιοσύνη, να ξαναμιλήσουμε. Το θέατρο είναι μια δύναμη για την ανθρωπότητα και δεν έχει κάνεις το δικαίωμα να το «μαυρίζει».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε «δεν γνώριζα ότι είχα μια πάθηση στην σπονδυλική μου στήλη και σε μια παράσταση μου «ξάπλωσα» από τον πόνο».

«Η στεναχώρια με το κλείσιμο της σχολής μου,  επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας μου. Έκλεισα τη σχολή μου, γιατί τα παιδιά δεν μπορούσαν να πληρώνουν και εγώ δεν είχα χρηματοδότηση από αλλού. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι έχεις ανάγκη την εργασία, δεν σε πληρώνει όσο σου αξίζει. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη διαπραγματευτική ικανότητα αυτή την εποχή», σημείωσε για το κλείσιμο της σχολής του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Έχω πει ότι ο θεός των χριστιανών δεν είναι κάλος, επειδή δεν φροντίζει τα παιδιά που πεθαίνουν από την πεινά. Είναι ένας θεός – τιμωρός και όχι φιλεύσπλαχνος. πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα», δήλωσε για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

«Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά μου δεν ασχολήθηκαν με την υποκριτική γιατί δεν ήθελα να ταλαιπωρηθούν επαγγελματικά», ανέφερε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών του.

Ο κ. Χαλκιάς αποκάλυψε και την ηλικία του και τη δική του φιλοσοφία ζωής «είμαι 70 ετών. Δεν ελέγχω τον εαυτό μου πλέον εγώ. Τον ελέγχουν δυνάμεις που έχουν να κάνουν με την υγειά μου. Προτιμώ να ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μου».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024