Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία- Αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Νότια Αφρική

Ισπανία- Αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Νότια Αφρική

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη στις 00.01 τοπική ώρα και θα διατηρηθεί έως τα μεσάνυχτα της 15η Δεκεμβρίου.

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των πτήσεων από χώρες της νότιας Αφρικής, αρχής γενομένης από την Πέμπτη και έως τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να «δώσει μάχη κατά της εξάπλωσης» της παραλλαγής Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Κρούσμα στη Μαδρίτη

Η απόφαση αυτή, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, αναμενόταν εδώ και κάποιες ημέρες. Λαμβάνεται την ώρα που το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε χθες στη Μαδρίτη σε έναν ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική.

Επτά χώρες αφορούν οι περιορισμοί, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές: τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη στις 00.01 τοπική ώρα και θα διατηρηθεί έως τα μεσάνυχτα της 15η Δεκεμβρίου.

Περιορισμοί

Αυτοί οι περιορισμοί μπορούν να «παραταθούν, εφόσον καταστεί αναγκαίο, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης της πανδημίας και αποφάσεις θα μπορούν να ληφθούν με συντονισμένο τρόπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρινίζουν τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Οι εξαιρέσεις

Εξαιρέσεις προβλέπονται για τις πτήσεις που μεταφέρουν «αποκλειστικά Ισπανούς υπηκόους, οι οποίοι διαμένουν στην Ισπανία, όπως και κατοίκους της Ανδόρας» και «επιβάτες διεθνούς διαμετακόμισης προς μία χώρα» εκτός του χώρου Σένγκεν «με μια στάση μικρότερη των 24 ωρών».

Αυτοί οι τελευταίοι δεν θα έχουν, εντούτοις, τη δυνατότητα να «φύγουν από τη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου», προβλέπουν τα αρμόδια υπουργεία. Οι περιορισμοί στοχεύουν να «προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών περιορίζοντας τη διασπορά της νόσου», τονίζεται στο δελτίο τύπου της ισπανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024