Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οιωνός… Final Four για τον Ολυμπιακό! (vids)

Οιωνός… Final Four για τον Ολυμπιακό! (vids)

Πώς το ΣΕΦ μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο – Το ρεκόρ εξαετίας και οι σεζόν 2009-10, 2014-15 που δείχνουν τον δρόμο…

Αναμφίβολα όλοι παραδέχονται πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος έχει φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα. Έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι σταθερά καλός και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία. Τρίτη θέση, ρεκόρ 8-4 και ένα… απόρθητο κάστρο! Το ΣΕΦ. Η έδρα των ερυθρόλευκων, με το τρομερό 7/7, δείχνει τον δρόμο…

Προφανώς για να διεκδικήσεις τίτλους χρειάζεται η άμυνα. Και ο Ολυμπιακός την έχει. Ο μέσος όρος των 73.58 πόντων που δέχεται σε κάθε ματς η ελληνική ομάδα, σίγουρα χρήζει βελτίωσης. Αλλά είναι μια καλή βάση για να πάει παρακάτω. Και οι 80.17 πόντοι στην επίθεση (5ο καλύτερο ενεργητικό στη διοργάνωση) τον κάνουν να ελπίζει.

Ο Ολυμπιακός πρόσφατα μας έδειξε ότι έχει και κάτι άλλο, εκτός από εξαιρετική επίθεση και καλή άμυνα. Στόφα μεγάλης ομάδας. Διότι το μεγάλο «διπλό» στο Μιλάνο αυτό έδειξε. Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη η οποία ήρθε λίγες μονάχα μέρες μετά το σοκ της ήττας από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Και ήρθε κόντρα σε μία ομάδα όπως η Αρμάνι, που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Το ΣΕΦ που αποδεικνύεται «λίρα εκατό» και μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά

Και πάμε στο βασικό θέμα του παρόντος κειμένου. Την έδρα του Ολυμπιακού. Το ΣΕΦ. Το 7/7 είναι ένα καταπληκτικό ρεκόρ. Το καλύτερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα από την θέσπιση του νέου συστήματος διεξαγωγής της Euroleague. Και το τρίτο καλύτερο εντός έδρας ξεκίνημα στην ιστορία των Πειραιωτών στη Euroleague. Τις άλλες δύο χρονιές που πέτυχε μεγαλύτερο ρεκόρ έφτασε… τελικό! 10/10 το 2009-10 και 9/9 το 2014-15.

Το φετινό 7/7 είναι το κορυφαίο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη σεζόν 2014-15. Τότε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε 9/9. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με νίκες κόντρα σε Λαμποράλ Κούτσα, Γαλατάσαραϊ, Βαλένθια, Νεπτούνας, Ερυθρό Αστέρα, Ολύμπια Μιλάνο, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ και Μάλαγα. Έχασε στο δέκατο από την Φενέρμπαχτσε. Ποια ήταν η μετέπειτα πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση; Συμμετοχή στο Final Four της Μαδρίτης. Εκεί όπου έχασε στον τελικό από τη γηπεδούχο Ρεάλ.

Όσον αφορά τη χρονιά 2009-10, ο Ολυμπιακός είχε μόνο νίκες στα εντός έδρας ματς της χρονιάς απέναντι σε Ορλεάν, Λιέτουβος Ρίτας, Εφές, Μάλαγα, Παρτιζάν, Χίμκι, Τσιμπόνα, Κάχα Λαμποράλ και Πρόκομ. 10 παιχνίδια στο ΣΕΦ, 10 νίκες εκείνη τη σεζόν. Τότε είχε προκριθεί στο Final Four του Παρισιού, με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να χάνουν στον τελικό από την Μπαρτσελόνα (86-68).

Αξίζει να σημειωθεί και η χρονιά της Κωνσταντινούπολης. Το 2011/12 ο Ολυμπιακός είχε μπει στη σεζόν με 5/5 νίκες (Φενέρμπαχτσε, Νανσί, Μπιλμπάο, Κάχα Λαμποράλ, Καντού) στο ΣΕΦ. Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πώς το 7/7 μπορεί να γίνει 12/12 και να σπάσει όλα τα ρεκόρ

Το εντός έδρας πρόγραμμα του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα είναι σχετικά βατό. Στη «διαβολοβδομάδα» των Χριστουγέννων (15-17 Δεκέμβρη) ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο σερί ματς στο ΣΕΦ. Κόντρα σε Μπάγερν, Βιλερμπάν. Αν η ομάδα του Μπαρτζώκα πιάσει τα συνήθη εν Ελλάδι στάνταρ της, τότε εκτός απροόπτου θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της σεζόν 2014-15. Και θα θέλει άλλο ένα ματς για να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο ρεκόρ του. Και άλλες δύο νίκες για να το σπάσει.

Τα αμέσως επόμενα παιχνίδια στο Φάληρο έχουν υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν κατά σειρά ΤΣΣΚΑ (29/12) και Ζενίτ (13/1/2022). Ενώ στις 17 Ιανουαρίου οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τον Ερυθρό Αστέρα.

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις δηλαδή, και εφόσον περάσει τον δύσκολο σκόπελο των αγώνων με τις ρωσικές ομάδες, να φτάσει σε ένα μυθικό 12/12. Και ποιος ξέρει πού μπορεί να σταματήσει μετά…

Η σταθερότητα στο ΣΕΦ, αν τη διατηρήσει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός, τότε προμηνύει πως η πορεία θα είναι μεγάλη. Με τους Πειραιώτες να ονειρεύονται μέχρι και Βερολίνο. Για το μεγάλο ραντεβού του Μαΐου (27-29/5). Το Final Four της Euroleague…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024