Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Λήμνο

Τις πληγές της μετράει η Λήμνος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 28 Νοεμβρίου. Οδικό δίκτυο, σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες και ζωική παραγωγή.

Η Δημοτική Ενότητα Μύρινας υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κηρυχθεί επειγόντως η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο αίτημα του δημάρχου Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, το οποίο απεστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μύρινας του Δήμου Λήμνου, προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και σημειακές κατολισθήσεις στο Επαρχιακό και Δημοτικό-αγροτικό δίκτυο, φθορές-βλάβες σε σημαντικό αριθμό οικιών και επιχειρήσεων, καθώς και καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στο σύνολο της Δ.Ε.

Αποζημίωση των πληγέντων

Ως εκ τούτου σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Δήμαρχος αιτείται όπως κηρυχθεί επειγόντως η Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους δημότες της Δ.Ε. Μύρινας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές και βλάβες από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 28ης Νοεμβρίου, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον αριθμό 22543-50015, είτε στον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, στον αριθμό 698-5622407, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, με απώτερο στόχο την αποζημίωση των πληγέντων από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και οργανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αγίου Γιάννη Κάσπακα πλημμύρισαν πάνω από δέκα σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες, υποδομές και πνίγηκαν παραγωγικά ζώα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr