Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λήμνος - Αίτημα να κηρυχθεί η ΔΕ Μύρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Λήμνος – Αίτημα να κηρυχθεί η ΔΕ Μύρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Λήμνο

Τις πληγές της μετράει η Λήμνος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 28 Νοεμβρίου. Οδικό δίκτυο, σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες και ζωική παραγωγή.

Η Δημοτική Ενότητα Μύρινας υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να κηρυχθεί επειγόντως η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο αίτημα του δημάρχου Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, το οποίο απεστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μύρινας του Δήμου Λήμνου, προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και σημειακές κατολισθήσεις στο Επαρχιακό και Δημοτικό-αγροτικό δίκτυο, φθορές-βλάβες σε σημαντικό αριθμό οικιών και επιχειρήσεων, καθώς και καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στο σύνολο της Δ.Ε.

Αποζημίωση των πληγέντων

Ως εκ τούτου σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Δήμαρχος αιτείται όπως κηρυχθεί επειγόντως η Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους δημότες της Δ.Ε. Μύρινας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές και βλάβες από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 28ης Νοεμβρίου, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον αριθμό 22543-50015, είτε στον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, στον αριθμό 698-5622407, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, με απώτερο στόχο την αποζημίωση των πληγέντων από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και οργανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αγίου Γιάννη Κάσπακα πλημμύρισαν πάνω από δέκα σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες, υποδομές και πνίγηκαν παραγωγικά ζώα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024